Puigneró aposta per convertir l’aeroport de Barcelona-El Prat en el “més verd d’Europa”

El vicepresident del Govern català obre la porta a la possibilitat de restringir l'accés dels avions més contaminants

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, a 'Catalunya Ràdio'
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, a 'Catalunya Ràdio'

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, a 'Catalunya Ràdio'

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha volgut mostrar el seu compromís amb el medi ambient i, després d’anunciar l’acord per l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat -que afectarà l’espai protegit de La Ricarda- ha assegurat que aquest serà “l’aeroport més verd d’Europa”. Ho ha fet aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual també s’ha compromès a treballar per reduir “al mínim” l’afectació mediambiental que tindrà l’ampliació.

Puigneró ha recordat que les accions que es duguin a terme hauran de rebre l’aprovació de la Comissió Europea, fet que suposarà “la millor garantia que serà un aeroport sostenible”, i ha recalcat que “la lluita contra el canvi climàtic és una lluita de tots; si no aconseguim els objectius, serà un fracàs”. El vicepresident del Govern català, a més, ha obert la porta a la possibilitat de restringir -en un futur- l’accés a l’aeroport dels avions més contaminants.

“Sortiran nous tipus de combustibles i podrem prendre decisions sobre quina mena d’avions volem que aterrin al Prat”, ha explicat, proposant que les restriccions afectin també els cotxes més contaminants. “Hem de fer tot el possible perquè la solució global d’aquest aeroport acabi sent un millor aeroport que el que tenim ara”, ha manifestat Puigneró.

El vicepresident ha reconegut que l’afectació mediambiental de La Ricarda no estarà concretada fins a la redacció del Pla Director, i ha fet una crida per treballar juntament amb els que s’han posicionat contra l’ampliació: “Qui vulgui oposar-se al projecte ho haurà d’explicar. Tothom haurà de posar de la seva part”.

Puigneró ha remarcat que “un dels grans problemes que té avui dia l’economia catalana és que quan has de viatjar a altres punts del món, molt sovint has de fer escales, i perds competitivitat”, per això ha demanat rutes directes i “fer possible que aquí puguin aterrar vols intercontinentals”. Així, segons el vicepresident, l’aeroport de Barcelona deixarà “de ser ‘low cost’ per passar a ser un gran aeroport de valor afegit, amb vols que aportin tecnologia, talent i feina”.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Puigneró aposta per convertir l’aeroport de Barcelona-El Prat en el “més verd d’Europa””

Feu un comentari