Protecció de Dades investiga 55 gravacions dels Mossos que podrien haver-se fet sense l’autorització d’Interior

La CUP va presentar una denúncia perquè considera que l'enregistrament podria suposar la vulneració de drets fonamentals

Els Mossos a la manifestació de Girona contra l'empresonament de Pablo Hasél
Els Mossos a la manifestació de Girona contra l'empresonament de Pablo Hasél

Els Mossos a la manifestació de Girona contra l'empresonament de Pablo Hasél

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades investiga una cinquantena de gravacions fetes pels Mossos d’Esquadra després d’acceptar una denúncia presentada per la CUP. Concretament, es tracta de 55 gravacions que es van fer durant manifestacions, actes polítics i concentracions entre l’1 de gener del 2017 i l’1 de maig del 2021 i que, presumptament, s’haurien fet sense l’autorització del Departament d’Interior.

La CUP alerta que aquestes imatges podrien haver estat utilitzades en procediments penals, i defensa que la gravació de protestes sense el permís previ d’Interior podria suposar “una vulneració dels drets de protecció de dades i de manera específica una afectació al dret a la pròpia imatge, a l’honor, a la manifestació, a la llibertat ideològica, a la llibertat d’expressió i a la participació política“.

El partit anticapitalista va presentar la denúncia després que la Interior admetés que durant els darrers dos anys s’han realitzat 99 gravacions en manifestacions, de les quals només 44 tenien autorització. El cos policial, però, defensa la legitimitat de les 55 gravacions que s’estan investigant i argumenta, tal com ha explicat el comissari dels Mossos Joan Carles Molinero en una entrevista a RAC1, que es van fer “en situacions d’urgència i emergència”.

El comissari ha afirmat que els agents poden gravar en aquests casos, però que han de posar-ho després en coneixement de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, cosa que van fer “en tots els casos, tal com preveu la normativa”, ha assegurat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Protecció de Dades investiga 55 gravacions dels Mossos que podrien haver-se fet sense l’autorització d’Interior”

Deixa un comentari

Notícies més llegides