Argimon fa autocrítica i reconeix que la cinquena onada no s’ha gestionat prou bé

El conseller de Salut preveu que el toc de queda nocturn serà necessari durant setmanes

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, al Parlament

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut en una entrevista a El Periódico que no s’esperaven que la pandèmia s’accelerés tant a l’estiu -tot i que sí que es preveia un rebrot- i ha fet autocrítica sobre la gestió que s’ha dut a terme des de la Generalitat per tractar d’apaivagar la cinquena onada.

“Nosaltres ja preveiem un rebrot, fins i tot una Rt de fins a 2,3. Però calculàvem que aquest possible repunt es controlaria bé quan tinguéssim un 52% de pauta vacunal, a mitjans de juliol. Però aquestes estimacions s’han superat amb escreix. Ningú esperava arribar a un índex de reproducció (Rt) de 3,7“, ha admès el conseller. Argimon ha reconegut que “alguna cosa s’ha fet malament” tenint en compte els números i la situació, però ha argumentat que les mesures restrictives com la limitació de reunions a 10 persones i el toc de queda nocturn no es podrien haver aplicat abans, ja que a finals de juny hi havia una “incidència baixíssima” i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s’hagués negat a restringir drets i llibertats.

El conseller considera que el toc de queda serà necessari durant setmanes, però no s’ha atrevit a pronosticar com serà la tardor. A més, Argimon no ha descartat que hi hagi una sisena onada ni tampoc que pugui ser necessària una tercera dosi de la vacuna: “No podem pensar en terceres dosis si no acabem de vacunar a tothom. Hem de veure estudis que ens diguin quant de temps dura la immunitat i això no ho tenim encara”.

Respecte a la polèmica decisió de la Generalitat de no fer tests als contactes, el conseller ha defensat que “saber si ets o no positiu per haver estat en contacte estret ens aporta menys informació que en altres situacions”, i ha assegurat que “el que ens fa realment mal és que un 40% de gent admeti que no segueix la quarantena ni l’aïllament”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Argimon fa autocrítica i reconeix que la cinquena onada no s’ha gestionat prou bé”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.