Toc de Mitjà a Puigdemont, Puigneró i Canadell per la foto de la paella

L'infectòleg reclama als electes que "accepteu l'errada"

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà

Oriol Mitjà, l’infectòleg que va assessorar l’expresident Quim Torra sobre la pandèmia de la covid-19, ha criticat el comportament dels càrrecs públics catalans que van compartir recentment, a la Catalunya del Nord, una paella i es van fotografiar sense distància ni mascareta.

“Així no acabarem amb la cinquena onada”, ha escrit el científic a Twitter, abans d’afegit que “potser no incomplíeu la norma francesa i havíeu pres mesures de precaució covid adients, però és un deure de qui exerceix la funció pública mantenir una conducta exemplar“.

Mitjà ha interpel·lat, concretament, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el diputat de JxCat Joan Canadell, i els “altres electes”, de manera general. A tots ells els ha dit que “seria bo que accepteu l’errada”.

Els altres electes assistents a la paella són els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín, el diputat al Parlament del mateix partit Lluís Puig, el senador Jami Matamala (també de Junts), i el diputat d’EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu. Albano-Dante Fachín va ser diputat de Catalunya Sí Que Es Pot i, molts anys abans, també Pilar Rahola, que ha fet córrer la foto de la paella, va ser representant d’ERC.

El retret de Mitjà, que fins ara havia enfocat les seves crítiques a la Generalitat sobretot contra figures d’ERC, com Pere Aragonès i Alba Vergés, se suma a les paraules del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que han demanat que tothom segueixi les normes de prevenció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides