Salut notifica 66 noves morts i més pressió a les UCI

La xifra d'hospitalitzats i el risc de rebrot es mantenen a la baixa

Personal mèdic de l'Hospital Vall d'Hebron
Personal mèdic de l'Hospital Vall d'Hebron

L’informe diari del Departament de Salut sobre la situació de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya reflecteix la mateixa tendència als hospitals: cada cop menys pacients ingressats, però més atesos a les unitats de cures intensives (UCI).

2.201 persones es troben hospitalitzades actualment, set menys que 24 hores abans, de les quals 572 són pacients d’UCI, 14 més que en l’anterior actualització de les dades oficials.

De manera destacada, el darrer balanç suma 66 defuncions més, després que la xifra no variés en l’informe difós aquest dijous. Segons els números oficials, el total de defuncions relacionades amb la covid ha passat de 22.512 a 22.578, 160 de les quals corresponen al període del 20 al 26 de juliol.

El risc de rebrot ha baixat novament, ara de 895 a 836 punts, i la velocitat de reproducció (Rt), també: de 0,83 a 0,81. La incidència acumulada a set dies cau de 478,85 a 443,09, i el percentatge de positivitat de les proves PCR i els tests d’antígens practicats es redueix del 17,23% al 16,31%, en comparació amb l’anterior balanç.

Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya acumula 896.613 casos confirmats, comptant els diversos mètodes de confirmació, després d’un increment diari de 3.835.

La campanya de vacunació ja ha superat els cinc milions de persones amb la primera dosi i frega els quatre milions de persones amb la segona dosi -3.970.899-. 4.455.260 ciutadans disposen de la pauta completa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides