La justícia europea retira la immunitat a Puigdemont

El TGUE revoca la restitució temporal també a Comín i Ponsatí

Els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu (Horitzontal)
Els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu (Horitzontal)

L’expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí han perdut la immunitat com a eurodiputats aquest divendres. El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha revocat la restitució provisional de la immunitat de tots tres, que va dictar mentre resolia el recurs que els representants de JxCat al Parlament Europeu van presentar contra la decisió d’aquesta cambra d’acceptar el suplicatori demanat pel Tribunal Suprem.

En la interlocutòria amb què rebutja les cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí, el TGUE considera que no han acreditat “amb un grau de probabilitat suficient” que poden ser detinguts, i que tots ells conserven la seva protecció per poder anar als plens del Parlament Europeu.

Aquest tribunal encara té pendent estudiar el fons de la demanda, sobre les presumptes irregularitats en el suplicatori adreçat pel Suprem a l’Eurocambra, al·legades pels eurodiputats de JxCat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides