‘Un tal Toni’, nou gerent de la Xarxa Audiovisual Local

L’ex-secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, elegit amb els vots de PSC, JxCat, ERC i Tots per Terrassa i l’oposició de Comuns, Ciutadans i PP

Antoni Molons, 'el tal Toni, quan va comparèixer davant el Tribunal Suprem en el judici als dirigents independentistes

Antoni Molons, conegut com el ‘tal Toni’ que va fer gestions per la difusió de campanyes de publicitat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 ocultant la seva identitat i el càrrec que ocupava al govern de la Generalitat en aquell moment, ha estat nomenat nou gerent de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’ens que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona. El seu nomenament ha estat aprovat per la Junta General Extraordinària de la XAL que s’ha celebrat aquest migdia, després del Ple mensual de la Diputació barcelonina. Ha comptat amb els vots favorables dels diputats del PSC, JxCat, ERC i Tots per Terrassa i l’oposició dels de Ciutadans, PP i comuns.

Salvador Tovar, portaveu de Ciutadans, ha anunciat que el seu grup impugnarà el nomenament perquè s’ha realitzat sense concurrència pública. En el decret que l’ha col·locat en el càrrec s’hi diu que “Antoni Molons García assumirà les funcions pròpies de l’alta direcció en qualitat de gerent de la XAL mitjançant un contracte que serà vigent durant quatre anys amb una retribució bruta anual de 87.097,54 euros”. Aquesta quantitat és quasi idèntica que la que ha cobrat els anys que ha estat al govern de la Generalitat, primer com a secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, i després com a secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació. El seu padrí polític ha estat el ‘conseguidor de càrrecs’ a l’administració pública David Madí, mà dreta d’Artur Mas, en la seva etapa com a president de la Generalitat.

Diversos testimonis que van declarar en el judici del Tribunal Suprem als líders independentistes es van referir a ell com la persona que els va fer encàrrecs de cartells i material necessari per la celebració i difusió del referèndum. Un dissenyador gràfic, Enric Vidal, que era coordinador d’Acció Política d’ERC a Badalona, va arribar a reunir-se amb el ‘tal Toni’ a l’hotel Colón, a Barcelona. Vidal va declarar en la seva compareixença al judici que suposava que es tractava d’Antoni Molons. Molons va comparèixer també però es va negar a declarar adduint que estava sent processat en un altre jutjat, el d’instrucció número 13, per una causa vinculada al mateix procés.

El seu predecessor, Xavier Escribà, que va arribar al càrrec quan CDC es va fer amb la presidència de la Diputació de Barcelona, es va acomiadar amb una carta aspra als directors de les televisions locals vinculades a la XAL on afirmava que “segur que molts de la casa i de fora se n’alegraran i brindaran. Tant se me’n fot. Va amb el càrrec”. Escribà aspirava a perpetuar-se a la XAL, que li va crear un nou càrrec fet a a seva mida pero que va quedar en suspenso després que esta maniobra fos denunciada davant l’Oficina Antifrau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides