TV3 elimina el botó del canal de youtube del portal de ‘Bricoheroes’

La CCMA pot presentar al·legacions fins demà a l’expedient obert pel CAC per la publicitat indeguda inclosa al programa

Portal de 'Bricoheroes' a la CCMA quan hi havia l'enllaç al canal de youtube i després que l'eliminessin

TV3 ha eliminat el botó d’accés al canal de youtube del programa Bricoheroes. Aquest programa ha emès dues temporades de 10 i 20 capítols respectivament per youtube. La temporada passada, TV3 va programar els 10 capítols durant l’estiu i el 5 de juliol va començar a emetre els 20 de la segona temporada. L’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va analitzar els quatre primers capítols emesos els dies 5 i 6 de juliol i va arribar a la conclusió que contenien deu infraccions a la normativa vigent a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pel que fa a la inclusió de publicitat als programes de TV3.

El CAC va detectar set incidències “per manca d’advertiment” de les empreses anunciades i tres per “prominença indeguda”. Una d’aquestes tres, a més, incorria en “prominença indeguda i incitació directe a la compra”. Per aquest motiu, el CAC va obrir un expedient a la CCMA on recorda que “l’eventual incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament del producte al principi i al final del programa, i quan es reprengui després d’una pausa publicitària, i l’eventual incitació directa a la compra del producte i l’eventual prominència indeguda d’aquest producte es tipifica com a infracció greu” i que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros a 90.000 euros”.

El 19 de juliol, el CAC va donar un termini màxim de 10 dies a la CCMA perquè formuli les al·legacions que consideri oportunes per justificar les insercions indegudes de publicitat a Bricoheroes. Aquest termini expira demà divendres. La resposta del director de TV3, Vicent Sanchis, va ser suspendre la reemissió dels capítols de la segona temporada del programa i substituir-los per episodis de TV3XUnTub i NTV (No tenim vergonya). Els programes de les dues temporades, inclosos els que el CAC considera que contenen publicitat indeguda o fins i tot “prohibida” es poden continuar veient al portal del programa però ha desaparegut el botó que enllaçava amb el seu canal de youtube. S’hi manté el botó d’Instagram. El canal de youtube de Bricoheroes conté 51 vídeos que han generat unes 460.000 visualitzacions.

Aquesta polèmica tindrà una presència destacada a la sessió de control de la CCMA que tindrà lloc al Parlament demà. Portaveus dels grups PSC-Units, JxCat, En Comú Podem, Ciutadans i PP han anunciat que demanaran explicacions per l’expedient obert pel CAC i per la retirada de les reemissions de Bricoheroes previstes per aquest estiu. Caldrà escoltar quina explicació dona Sanchis a aquesta supressió i també a la del botó de youtube al portal d’aquest programa al web de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides