Processen Fernández Díaz pel cas ‘Kitchen’ i n’exculpen Cospedal

L'Audiència veu una possible trama delictiva a Interior per espiar Bárcenas i el PP el suspèn de militància

Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

L’Audiència Nacional proposa jutjar l’exministre Jorge Fernández Díaz pel cas Kitchen, la suposada trama dirigida des del Ministeri de l’Interior en temps del PP per espiar l’extresorer del partit Luis Bárcenas i robar-li informació comprometedora del cas Gürtel.

En canvi, deixa fora de la causa l’exsecretària general del PP i també exministra María Dolores de Cospedal i el seu marit, l’empresari Ignacio López del Hierro, per falta d’indicis.

Un cop acabada la investigació, el jutge Manuel García-Castellón processa Fernández Díaz i altres exresponsables d’Interior i policials, així com el xofer de Bárcenas.

El magistrat creu que van cometre descobriment i revelació de secrets, prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes, suborn, tràfic d’influències i malversació.

Un cop anunciada la decisió, el PP ha anunciat la suspensió temporal de militància de Fernández Díaz. El president del partit, Pablo Casado, ha afirmat que actuaran “en conseqüència amb els estatuts” de la formació i ha defensat que la direcció actual del PP és “honesta”. “Jo no tinc res a veure amb Villarejo ni tinc res a témer”, ha afirmat.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari