Menys ingressats, però més crítics per la covid

El risc de rebrot cau per sota dels 900 punts i Salut no notifica cap nova mort

Una infermera de l'Hospital Clínic
Una infermera de l'Hospital Clínic

La pressió hospitalària de la cinquena onada de la pandèmia es concentra cada cop més en les unitats de cures intensives (UCI), segons el darrer balanç del Departament de Salut. L’informe d’aquest dijous reflecteix la primera disminució de la xifra de persones hospitalitzades dels darreres dies: en total, hi ha 2.208 ingressats afectats per la covid-19, 35 menys que fa 24 hores. En canvi, d’aquests, els pacients d’UCI són ja 558, nou dels quals registrats per primer cop en el darrer balanç.

Catalunya acumula 892.778 casos positius, detectats amb proves diverses, des de l’inici de la pandèmia, després d’un darrer increment de 4.770. Les defuncions relacionades amb la covid-19 es mantenen en 22.512, ja que no s’ha notificat cap més mort des d’aquest dimecres.

Pel que fa a les dades de seguiment epidemiològic corresponents al període del 19 al 25 de juliol, el risc de rebrot cau 34 punts i assoleix un valor de 895, mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) és ara del 0,83 (cada 100 contagiats contagien una mitjana de 83 persones).

La incidència acumulada a set dies és de 478,85 i el percentatge de positivitat de les proves PCR i els tests d’antígens se situa ara en el 17,23%.

La campanya de vacunació suma 4.984.051 persones amb una dosi i 3.936.039 amb dues. 4.413.771 ciutadans disposen de la pauta completa, segons les dades oficials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides