El TSJC avala la pròrroga del toc de queda nocturn en 162 municipis catalans

A la llista de municipis afectats durant la tercera setmana de toc de queda se n'incorporen 17 i en surten 20

La Guàrdia Urbana de Barcelona controla el compliment del toc de queda nocturn
La Guàrdia Urbana de Barcelona controla el compliment del toc de queda nocturn

Montjuïc (Barcelona) per la nit

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn que la Generalitat va demanar aplicar fins al 6 d’agost. Així doncs, els ciutadans d’un total de 162 municipis catalans no podran desplaçar-se entre la una de la nit i les sis del matí sense la justificació adequada -assistir a un centre sanitari o anar a treballar, entre altres- a partir de la mitjanit d’aquest dijous.

La interlocutòria del TSJC considera que les mesures proposades per la Generalitat són “necessàries, idònies i proporcionades” a la “situació greu” que es viu a Catalunya per “l’imminent risc de progressió de la pandèmia”, de manera que amb l’aval del tribunal aquesta serà la tercera setmana de toc de queda nocturn a Catalunya.

La llista de municipis afectats ha variat i ha passat de 165 a 162. Respecte a la que hi havia fins ara, 20 municipis n’han sortit -Alcarràs, Calafell, Caldes de Malavella, Castell-Platja d’Aro, Constantí, Gelida, Igualada, Matadepera, Navàs, Puigcerdà, Roses, Salt, Sant Feliu de Codines, Sils, Sitges, Súria, Tàrrega, Torredembarra, Tremp i Vilafant- i se n’hi han incorporat 17 -Abrera, Alpicat, Amposta, Capellades, Esparreguera, Figueres, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, l’Arboç, Navarcles, Roda de Berà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santa Eulàlia de Ronçana, Solsona i Ullastrell-.

La mesura avalada pel TSJC està vigent des del passat 16 de juny a Catalunya i afecta els municipis amb més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 els darrers set dies. El toc de queda nocturn s’aplica també a les localitats limítrofes de les afectades, com Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Caldes d’Estrac i Castellbisbal, entre d’altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.