Petrolis Independents va pagar 5.000 euros per la publicitat a ‘Bricoheroes’ que el CAC considera “prohibida”

Jair Domínguez va presentar el programa durant 12 minuts amb una samarreta de l’empresa de Joan Canadell i Peyu, amb una altra de Parlem Telecom

Jair Domínguez, amb una samarreta de Petrolis Independents, i Peyu, amb una de Parlem Telecom, al programa de TV3 'Bricoheroes'

Petrolis Independents ha confirmat que va pagar 5.000 euros (6.050 euros amb IVA) a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) perquè Jair Domínguez, presentador del programa Bricoheroes, es posés una samarreta amb el logotip de l’empresa durant 12 dels 23 minuts que va durar el capítol que es va emetre per youtube el 15 de novembre de 2020 i que TV3 va reemetre el passat 6 de juliol. L’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va analitzar els quatre primers capítols emesos per TV3 els dies 5 i 6 de juliol i va arribar a la conclusió que contenien deu infraccions a la normativa vigent a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pel que fa a la inclusió de publicitat als programes de la televisió pública. En el capítol del dia 6, el CAC va detectar que la presència de Petrolis Independents “té prominència indeguda per manera de presentació i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida”.

Jair Domínguez es va posar la samarreta amb un logotip enorme de Petrolis Independents a l’esquena i un de més petit al pit perquè, segons Lluís Jutglar (Peyu), el copresentador de Bricoheroes, necessitaven roba bruta per pintar una paret. Peyu va demanar Domínguez que anés a buscar “samarretes de propaganda o algo” i el seu company va tornar amb samarretes de l’empresa de benzineres del diputat de JxCat Joan Canadell i de Parlem Telecom. Peyu es va posar la de Parlem Telecom mentre que Domínguez es va posar la de Petrolis Independents de l’inrevés, la qual cosa va permetre fer algunes bromes i uns primers plans del logotip de l’empresa mentre se la posava bé.

Petrolis Independents ha donat a conèixer la factura amb què va pagar aquesta publicitat a través d’un article al digital ElMón, en el qual s’assegura que hi ha una “persecució de Bricoheroes”. L’accionista majoritari de l’empresa, Jordi Roset, afirma en aquest article que “tot aquest enrenou és perquè el patrocinador és Petrolis Independents, perquè les sèries i altres programes, de TV3 i de totes les cadenes avui dia, estan plenes d’aquest tipus de publicitat, i ningú diu mai res”. Parlem Telecom no ha anunciat quan va pagar perquè Peyu lluís la seva samarreta.

El CAC recorda a la CCMA en l’expedient obert per aquest cas que les infraccions greus com les que hi ha detectat “són sancionades amb una multa des de 12.001 euros fins a 90.000 euros”. Ben segur que el CAC agrairia que Petrolis Independents li comuniqui a quins altres programes de TV3 es cometen infraccions com les denunciades a Bricoheroes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides