La Fiscalia investiga si l’aval de la Generalitat als ex-alts càrrecs incorre en malversació

El president Aragonès i el seu govern en queden al marge, perquè el TSJC té un procediment obert

Aragonès, Puigneró i Vilagrà, aquest dimarts
Aragonès, Puigneró i Vilagrà, aquest dimarts

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació sobre la concessió dels avals per part la Generalitat a ex-alts càrrecs catalans encausats pel Tribunal de Comptes, per l’acció exterior dels governs que van presidir Artur Mas i Carles Puigdemont.

La investigació té el seu origen en una denúncia de Ciutadans, que posa en el punt de mira la decisió de l’Institut Català de Finances (ICF) d’acceptar avalar les fiances dels antics alts càrrecs de la Generalitat als quals el Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d’euros.

El partit que encapçala a Catalunya Carlos Carrizosa considera que es va produir un delicte de malversació en el qual l’ICF va tenir com a cooperadors necessaris els membres del govern català. Cs indica que el decret aprovat pel govern, que va crear l’anomenat Fons Complementari de Riscos, dotat amb 10 milions d’euros, va ser el “pressupòsit habilitant per a la realització d’una operació fraudulenta”.

La denúncia ha estat parcialment admesa, ja que queden al marge de la investigació el president català, Pere Aragonès, i els membres del seu govern perquè estan aforats i hi ha una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els afecta, presentada per l’entitat Convivència Cívica Catalana.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari