Per què hi ha una queixa de xenofòbia al MACBA?

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Foto: MACBA

La controvertida sortida de diverses figures del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) els darrers dies ha tingut ressò al diari britànic The Guardian, aquest cap de setmana, en una informació que, a més, reflecteix la queixa d’una d’aquestes persones, la comissària britànica Tanya Barson, sobre la presència del que ella considera “elements de xenofòbia”.

Barson hi explica que “mentiria si digués que no hi vaig trobar elements de xenofòbia”, i que hi ha “un ressentiment real envers algú de fora”. “Hi ha poques persones de fora de Catalunya a l’equip i només un parell de fora d’Espanya. La frase Spain is different es va dir bastant freqüentment, de vegades amb una mica d’ironia”.

Segons la curadora britànica, les institucions culturals catalanes designen persones foranes pel seu prestigi, però després tenen dificultats per acollir-les.

El MACBA, segons recull també el rotatiu britànic, ha rebutjat les acusacions de Barson. Sobre la que feia referència a la xenofòbia, el museu assegura que disposa de “protocols clars” per fer front a “qualsevol forma de discriminació”, als quals assegura que Barson mai va recórrer. Així mateix, defensa que la reestructuració, que ha afectat Barson entre altres, va ser fruit del consens i no imposada des d’una cúpula.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides