Mediapro tanca el setmanari ‘El Quinze’, vinculat al portal digital de ‘Público’

El divendres 16 de juliol va sortir el darrer exemplar i es va acomiadar els treballadors que tenia contractats

Portada dels dos últims exemplars del setmanari El Quinze

El setmanari El Quinze, editat en paper i vinculat al digital Público, va deixar de publicar-se el divendres 16 de juliol. Els treballadors d’aquest mitjà de comunicació propietat de la productora Mediapro, dirigida per Jaume Roures i Tatxo Benet, van rebre la notificació que el setmanari es tancava definitivament i que, per tant, el número que estaven ultimant seria l’últim que sortiria, perquè ja no es publicaria més. Público va rescindir d’un dia per l’altre la relació amb Pauta Media, el servei periodístic contractat per tirar endavant El Quinze.

D’un dia per l’altre es va anunciar el tancament del setmanari als dos periodistes que s’encarregaven de la seva edició –Carla de Puig i Néstor Bogajo. El director, Ferran Espada, i el coordinador, Marc Font, formaven part de la redacció de Público, com molts dels col·laboradors d’El Quinze, i continuaran vinculats a l’aposta mediàtica digital de Roures i Benet. Diversos periodistes, fotògrafs, maquetistes, la correctora i uns quants col·laboradors, però, s’han quedat sense feina.

El Quinze va néixer com una publicació quinzenal i va passar a setmanal a partir del número 28, que va sortir al carrer el 28 de febrer del 2020. Quan es va produir aquest canvi de periodicitat es va presentar com “un diari arrevistat, que tracta temes d’actualitat, però amb profunditat i perspectiva. Per això, el disseny busca una lectura sense presses, intensa però pausada. Amb una combinació tipogràfica que vol proporcionar al lector un recorregut visual a través de les pàgines per fer una lectura més amena i agradable”.

La línia editorial d’El Quinze l’ha marcat una de les persones de confiança històrica de Roures i Benet, Marià de Delàs. Ara, però, li han pres la joguina. Mediapro passa per moments econòmics molt difícils i, tot i que la proposta d’El Quinze no era especialment cara, ha acabat patint les conseqüències de la manca de liquiditat del conjunt del grup. L’aventura ha durat 90 números.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides