El govern demana al TSJC una setmana més de toc de queda

La portaveu, Patrícia Plaja, anuncia que s'aplicaria a 162 municipis fins al 6 d'agost

El govern de la Generalitat
El govern de la Generalitat

El govern de la Generalitat demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que autoritzí l’ampliació per una setmana més del toc de queda nocturn, ha anunciat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, aquest dimarts.

Plaja ha explicat que pretenen aplicar aquesta restricció prorrogada en 162 municipis -eren 165 a partir de la primera pròrroga-, en el cas de 136 d’aquests perquè superen els 400 casos de covid per cada 100.000 habitants, i en el dels altres 26 perquè estan envoltats de municipis que presenten aquests números.

Igualada, Sitges, Roses, Tremp, Calafell, Tàrrega i Puigcerdà són alguns dels 20 municipis que surten de la llista d’afectats, a la qual entren ara 17, entre els quals hi ha Figueres, Amposta, Solsona i la Garriga.

Aquesta pròrroga, que se seguiria aplicant de l’1 a les 6 de la matinada, serà vigent fins al 6 d’agost, si rep el vistiplau del TSJC. No obstant això, la portaveu del govern ha rebutjat posar una data fins a la qual el govern preveu seguir allargant aquesta restricció.

Plaja ha justificat la mesura adduint que la situació als hospitals és “crítica” i frega el “límit”. En el darrer balanç diari del Departament de Salut destaquen els 535 ingressos en unitats de cures intensives (UCI) i les 58 defuncions notificades les darreres 24 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides