Detenen a 9 persones que tractaven d’impedir un desnonament al barri de Cassoles

La família desnonada està en situació de vulnerabilitat amb tres menors dels quals pedrà la custòdia si no tenen un habitatge digne

Concentració davant la comissaria de Les Corts (Sindicat d'Habitatge de Cassoles)
Concentració davant la comissaria de Les Corts (Sindicat d'Habitatge de Cassoles)

Concentració davant la comissaria de Les Corts (Sindicat d'Habitatge de Cassoles)

El Sindicat d’Habitatge del barri de Cassoles (Barcelona) ha realitzat una convocatòria aquest matí a les 8 per tractar d’aturar el desnonament d’una família amb tres menors a càrrec al carrer Ferran Puig número 22. A les 8:45, menys d’una hora després de l’inici del desnonament -que finalment s’ha executat- el sindicat ha informat mitjançant les xarxes socials de la detenció de nou persones que tractaven d’impedir-lo i ha anunciat una altra convocatòria davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts per solidaritzar-se amb elles.

Els nou detinguts formaven part del Sindicat de Cassoles i tres d’ells militaven també a Arran Jovent, fet pel qual aquesta organització juvenil s’ha fet ressò de la convocatòria animant als seus seguidors a assistir-hi. Des de les 10 del matí, diverses persones de Cassoles i altres sindicats es troben davant la comissaria per demanar “la llibertat immediata i sense càrrecs de totes les detingudes”.

Respecte al desnonament, l’entitat que defensa el dret a l’habitatge al barri de Cassoles el considera “il·legal” i critica que es tracta “d’una família en situació de vulnerabilitat amb tres menors a càrrec, un dels quals de tan sols mesos de vida”. Segons el sindicat, la família portava només una setmana vivint al domicili -propietat de la Diputació de Barcelona- després que durant mesos hagi estat “buit i en desús”.

L’organització de Cassoles ha posat de manifest que la família desnonada “es trobava en una situació paradoxal: la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) va amenaçar amb retirar la custòdia de les filles si no podien aconseguir un habitatge digne, però alhora el mateix sistema no els està permetent aquest accés”. Tant el sindicat de Cassoles com la resta de sindicats d’habitatge reclamen “una alternativa habitacional (sic) digna per a la família que avui ha estat desnonada”.

(Visited 298 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Detenen a 9 persones que tractaven d’impedir un desnonament al barri de Cassoles”

Feu un comentari