TV3 manté els vídeos de ‘Bricoheroes’ al seu portal tot i l’expedient del CAC per publicitat prohibida

El PSC demana que la CCMA no financi la tercera temporada del programa de Peyu i Jair Domínguez, que s’està gravant cometent les mateixes infraccions denunciades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Portal del web de 'Bricoheroes' a la CCMA, amb els vídeos on el CAC considera que inclouen publicitat prohibida

TV3 ha eliminat de la programació prevista per aquest estiu la reemissió dels vint programes de Bricoheroes, a càrrec de Lluís Jutglar(Peyu) i Jair Domínguez, que es van difondre pel canal de Youtube de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) entre els mesos d’octubre de l’any passat i març de 2021. Ho ha fet perquè el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va estudiar els quatre primers capítols emesos els dies 5 i 6 de juliol i ha obert un expedient a la CCMA per les infraccions greus comeses en la publicitat que s’hi fa. Concretament, l’informe del CAC hi ha detectat set incidències “per manca d’advertiment” de les empreses anunciades, tres per “prominència indeguda” i una d’aquestes tres, a més, per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”. En tres casos, es considera que la publicitat emesa pot incórrer en el supòsit de ‘publicitat prohibida’. Aquests programes i tots els que formen part de les dues temporades de Bricoheroes emeses a les xarxes socials de TV3 continuen, però, accessibles al portal del programa a la CCMA.

L’informe recorda que “l’eventual incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament del producte al principi i al final del programa, i quan es reprengui després d’una pausa publicitària, i l’eventual incitació directa a la compra del producte i l’eventual prominència indeguda d’aquest producte es tipifica com a infracció greu” i que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros a 90.000 euros. El CAC va comunicar dilluns a la CCMA l’obertura de l’expedient i des d’aleshores l’organisme del que depèn TV3 té deu dies per formular les manifestacions que consideri oportunes en la seva defensa.

Peyu i Jair Domínguez han anunciat que ja estan enregistrant la tercera temporada de Bricoheroes, tot i que la CCMA no ho ha anunciat ni ha publicat al seu espai de la transparència el cost d’aquesta nova tongada de capítols del programa. Peyu va explicar en una entrevista a El matí a Catalunya Ràdio, el passat dimarts dia 20 de juliol, que en aquesta tercera temporada els dos presentadors es desplaçaran fora del plató per fer reparacions i activitats de bricolatge a cases o recintes on hi hagi persones conegudes. Un dels capítols s’ha enregistrat en un vaixell d’Open Arms amb la participació del responsable d’aquesta entitat, Òscar Camps. A les imatges que han distribuït a Instagram Peyu i Jair Domínguez del rodatge d’aquest episodi se’ls veu amb publicitat de l’empresa Fesmés a la seva roba, que és una de les infraccions que ha detectat el CAC.

La diputada socialista Beatriz Silva ha demanat que es deixi de finançar aquesta tercera temporada en un missatge que va penjar a Twitter ahir. A Twitter alguns usuaris han mostrat la seva sorpresa per l’eliminació dels programes de Bricoheroes anunciats, supressió de la qual la CCMA no n’ha donat cap explicació. D’altres usuaris, com la diputada de Ciutadans Anna Grau, a la que Jair Domínguez va insultar dient que va intervenir ‘borratxa’ en una tertúlia al programa FAQs, han rebut amb satisfacció la notícia que aquest estiu TV3 ha esborrat de la graella el programa. “Adéu, merdosos, adéu…”, va escriure utilitzant un terme habitual en boca de Domínguez i Jutglar. I hi va afegir una emoticona de victòria.

(Visited 776 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari