Miquel Iceta està desconcertat amb l’arraconament

El primer secretari del PSC encara és Miquel Iceta. Quan va marxar a ocupar el ministeri de Política Territorial, amb un intercanvi de papers amb Salvador Illa, va pensar que no calia fer cap relleu al partit. Al cap i a la fi, Illa era el secretari d’organització, que ja és un càrrec amb prou pes polític, i Iceta podia seguir liderant el PSC i ser al mateix temps el ministre de Política Territorial.

Però el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat un cop de timó, ha relegat Iceta a una cartera sense cap pes ni càrrega política, com és el de Cultura, i ha colat dins del seu Govern un altre nom socialista de Catalunya, el de Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà. El cas és que, tant Iceta com el PSC ho interpreten com un avís: o Iceta deixa el lideratge del partit, o serà el mateix Sánchez qui l’apartarà.

El nou ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha rebut una allau de crítiques des que es va anunciar el seu nom per a la cartera. És cert que Iceta no ha estat mai vinculat a cap responsabilitat que hagi tingut res a veure amb cap de les àrees que ara gestiona. Però el que els crítics no saben és que ell, quan s’ho proposa, pot acabar sent expert en una matèria en molt poc temps. “Doneu-me dos dies”, li va dir a un col·laborador.

(Visited 377 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari