L’incendi del Montgrí, gairebé perimetrat després de cremar un centenar d’hectàrees

El foc es va iniciar a la casa del guarda, revela el cap d'Emergències de Girona

L'incendi del Massís del Montgrí
L'incendi del Massís del Montgrí

L’incendi del Massís del Montgrí ha cremat al voltant d’un centenar d’hectàrees de zona boscosa, però els Bombers ja han aconseguit pràcticament perimetrar-lo. Aquest divendres al matí, encara restava pendent una zona de barrancs del flanc esquerre, on els bombers preveien enllestir el perímetre amb el suport de mitjans aeris.

El responsable de la regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, ha considerat que aquest divendres serà el dia “més dir des del 2003” pel que fa a risc d’incendi, ja que el vent sud-oest que bufarà a l’Empordà incrementarà la temperatura sobre els 40 graus.

Així mateix, Martín ha explicat que el foc que ha originat l’incendi va començar a la casa del guarda, i que es va estendre per l’efecte del vent de garbí.

11 mitjans aeris s’han incorporat aquest divendres a primera hora a les tasques d’extinció, han informat els Bombers, que xifraven la superfície afectada aquest matí en 91 hectàrees, ubicades al Parc Natural del Montgrí. Aquest dijous, a més, s’hi havien desplaçat 45 dotacions terrestres.

135 menors d’una casa de colònies van ser evacuats aquest dijous per precaució i portats a Torroella de Montgrí. S’espera que, quan ho autoritzin els Bombers, puguin tornar amb les seves famílies durant les pròximes hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides