Els hospitals de Catalunya comencen a endarrerir operacions pels ingressats per covid

Els positius es mantenen a la baixa amb 6.527 nous contagis, però les UCI ja superen els 450 pacients crítics

La façana de l'Hospital de Sant Pau
La façana de l'Hospital de Sant Pau

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona

El Departament de Salut ha informat aquest divendres de 6.527 nous contagis de covid, una xifra que mostra l’estabilització de la corba i la lenta desacceleració que està experimentant el virus a Catalunya. La pressió hospitalària, però, no cessa i, tal com es va preveure des de Salut, el nombre de pacients ingressats per covid ja supera els 2.000.

Aquest divendres hi ha 2.028 persones hospitalitzades -90 més que ahir- de les quals 458 es troben a les UCI -18 més-. Precisament, les Unitats de Cures Intensives són les més afectades ja que, en només tres dies, el nombre d’ingressats a les UCI catalanes ha augmentat un 43%. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dijous en roda de premsa que el cap de setmana els pacients covid de les UCI superarien els 500, i que “el pic en els hospitals trigarà dues o tres setmanes a arribar”. A conseqüència de la sobrecàrrega, els centres sanitaris es veuen obligats a endarrerir cirurgies de pacients en llista d’espera.

Tornant a les dades de Salut, els principals indicadors epidemiològics segueixen disminuint. El risc de rebrot (EPG) baixa un punt, situant-se en 1.164, mentre que la velocitat de propagació (Rt), que és de 0,96, es manté per sota de l’1 i recula una centèsima. La mortalitat, però, registra un lleu augment i les darreres 24 hores s’han notificat 21 morts, sumant aquesta setmana un total de 84 defuncions.

La incidència acumulada a 7 dies és de 592,2 casos per cada 100.000 habitants, una xifra elevada tenint en compte que el llindar fixat pel toc de queda és de 400. Pel que fa a la vacunació, des d’aquest dijous s’han posat 72.292 vacunes -29.493 primeres dosis i 42.799 segones- i, en total, a Catalunya han rebut la pauta completa 4.243.225 persones.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides