El primer gran incendi de l’estiu segueix avançant fora de control

Ha començat a Santa Coloma de Queralt i ja ha afectat més de 1.100 hectàrees; el de Ventalló està estabilitzat

L’incendi que ha començat a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, avança descontrolat i pot arribar a afectar 5.000 hectàrees, ja és el més gran de l’estiu. Les flames han saltat dues carreteres en direcció a Bellprat i han agafat massa forestal. El foc ha començat cap a les tres de la tarda de dissabte en una zona de camps pròxima al quilòmetre 25 de la C-241 d.

L’incendi afecta 1.100 hectàrees, segons les dades que ha donat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest diumenge al matí. Elena ha avisat que serà “un dia complicat i llarg”.

Per la seva banda, l’inspector en cap dels Bombers, David Borrell, ha assenyalat que els intranquil·litza el fet que el perímetre de l’incendi “és molt inestable” i té una llargada d’uns 10 quilòmetres. Borrell ha apuntat que el foc avança en direcció a Sant Martí de Tous, però que ara per ara no hi ha cap previsió de confinament i es mantenen les mateixes mesures de protecció que aquest dissabte.

L’última actualització dels Agents Rurals apunta que s’ha cremat una superfície aproximada de 1.100 hectàrees, la majoria dins del terme municipal de Bellprat, 600 de les quals afecten l’Espai Natural Protegit del Sistema Prelitoral Central.

S’han hagut d’evacuar 80 persones: 50 a Santa Maria de Miralles, 20 de masies de Bellprat i 12 nens i nenes que estaven en una casa de colònies a Sant Martí de Tous.

A Santa Coloma de Queralt, han arribat a acumular unes 80 dotacions terrestres i fins a 12 mitjans aeris i un hidroavió del govern espanyol. Amb l’arribada de la nit, però, els mitjans aeris s’han retirat.

Aquesta nit hi han treballat més de 270 dotacions sobre el terreny. També s’ha demanat la col·laboració de l’exèrcit. 56 efectius i 26 vehicles han arribat aquest matí procedents de la base de Saragossa.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l’incendi forestal que crema a Ventalló des d’aquest dissabte a la tarda. Segons les darreres estimacions dels Agents Rurals, les flames ja han afectat una cinquantena d’hectàrees de massa forestal.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari