Colau col·loca una foto petita de Felip VI a l’Ajuntament de Barcelona

La imatge, que el Suprem ha ordenat situar en un lloc preferent, s'ha penjat en una paret lateral del saló de plens

El regidor del PP Óscar Ramírez, amb la foto del rei
El regidor del PP Óscar Ramírez, amb la foto del rei

Foto: Óscar Ramírez / PP

Obligat per una sentència del Tribunal Suprem, l’Ajuntament de Barcelona ha col·locat aquest divendres una foto del rei d’Espanya, Felip VI, al saló de plens. Es tracta d’una imatge petita ubicada en una paret lateral amb què el consistori respon a l’obligació de col·locar en un lloc preferent un retrat del rei, després que un bust de l’anterior, cap d’Estat, el rei emèrit Joan Carles I, fos retirat del saló.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que “hi ha un canvi de simbologia, per imperatiu legal”, i ha recordat que es van comprometre a seguir les indicacions dels serveis jurídics municipals per no comprometre els funcionaris. Sobre la ubicació, ha especificat que és la que ha indicat la direcció de Patrimoni.

L’alcaldessa s’ha congratulat pel fet d’haver obert un debat sobre els símbols i per haver retirat el bust del rei emèrit “perquè és un corrupte confés fugat a una dictadura àrab”. Així mateix, ha afirmat que la imatge de Joan Carles I no tornarà mai més al ple.

Colau ha comparegut en el ple amb una mascareta que mostra la bandera tricolor de la Segona República espanyola, i ha dit que l’ha portat com a reacció a les paraules de l’exministre Ignacio Camuñas (UCD), que recentment ha responsabilitzat el govern republicà de la Guerra Civil.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Colau col·loca una foto petita de Felip VI a l’Ajuntament de Barcelona”

Deixa un comentari

Notícies més llegides