Site icon El Triangle

TV3 elimina de la programació els capítols de ‘Bricoheroes’ previstos per aquest estiu

Els capítols del programa Bricoheroes previstos per aquest estiu han desaparegut de la graella de la programació de TV3 a partir d’aquest dijous 22 de juliol. Aquesta supressió dels capítols del programa que fan Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez arriba després que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) anunciés dilluns que ha obert un expedient a la Corporació Catalana de Mitjan Audiovisuals (CCMA) per les infraccions greus per l’ús de “publicitat indeguda” que va detectar en un informe sobre els que es van emetre els dies 5 i 6 de juliol. L’informe de l’Àrea de Continguts del CAC assenyala que en els quatre capítols de Bricoheroes emesos aquells dies hi havia set incidències “per manca d’advertiment” de les empreses anunciades, dues per “prominència indeguda” i una per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”.

L’informe recorda que “l’eventual incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament del producte al principi i al final del programa, i quan es reprengui després d’una pausa publicitària, i l’eventual incitació directa a la compra del producte i l’eventual prominència indeguda d’aquest producte es tipifica com a infracció greu” i que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros a 90.000 euros.

TV3 ha substituït el programa de Bricoheroes previst per avui per una reposició de No tenim vergonya, que revisa la història de la pròpia televisió. L’espai que ocupava Bricoheroes a la programació de divendres encara estava per cobrir ahir. A la graella del 23 de juliol hi havia previst un episodi de la sèrie Hudson i Rex a les 19:16 hores. Aquests episodis duren uns 45 minuts. Per tant, acabaria sobre les 20 hores i no hi havia res més programat fins les 21 hores, amb l’emissió del TN vespre. Els capítols que estaven previstos per la setmana que ve han estat substituïts per episodis de TV3xUnTub, que consisteix en resums setmanals dels programes emesos.

La CCMA té, ara, deu dies per formular les manifestacions que consideri oportunes. Els capítols de Bricoheroes que TV3 ha programat per aquest estiu són els que es van pujar a les xarxes socials de la CCMA al llarg de la temporada. Per tant, les infraccions que denuncia el CAC no es poden dissimular de cap manera. Això explicaria la decisió del director de TV3, Vicent Sanchis, de suprimir de la graella els programes per la resta de l’estiu.

Exit mobile version