Toc de queda almenys fins al 30 de juliol

El TSJC prorroga set dies més la vigència de la mesura a petició del govern de la Generalitat

Reunió telemàtica del president de la Generalitat, Pere Aragonès
Reunió telemàtica del president de la Generalitat, Pere Aragonès

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha prorrogat set dies més el toc de queda plantejat pel govern de la Generalitat, i ha ampliat l’àrea d’aplicació dels 161 municipis inicial a 165, que presenten un índex de contagis de covid-19 destacadament alt.

La decisió, coneguda aquest dijous al migdia, respon a una petició en aquest sentit del govern de la Generalitat, i entrarà en vigor la mitjanit d’aquest divendres. L’horari del toc de queda segueix sent de l’1 a les 6 hores de la matinada.

De la llista inicial de 161 municipis afectats per aquesta restricció, desapareixen ara 16 localitats i hi entren 20 de noves. El TSJC ha considerat “necessàries, idònies i proporcionades” les mesures plantejades per la Generalitat.

D’altra banda, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha avançat que “viurem les pròximes setmanes amb les mesures de prevenció i de restricció que són vigents des de les dues últimes setmanes”, però ha afegit que no s’estava referint en aquest cas al toc de queda prorrogat, que el TSJC havia de decidir si acceptava perquè afecta drets fonamentals.

Plaja ha especificat que es referia a “mantenir les distàncies, l’ús de la mascareta, la finalització de les activitats d’oci a dos quarts d’una de la nit i les trobades amb un màxim de 10 persones si no són convivents” durant aquest estiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides