Sánchez no aclareix si recorrerà contra el Fons Complementari de Riscos

El president espanyol manifesta que no té un criteri definit sobre la qüestió, que el seu executiu està estudiant

Pedro Sánchez, als EUA
Pedro Sánchez, als EUA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha esvaït aquest dijous els dubtes sobre si el seu executiu presentarà un recurs contra el Fons Complementari de Riscos, habilitat per la Generalitat per ajudar a ex-alts càrrecs catalans a afrontar fiances exigides pel Tribunal de Comptes.

Sánchez, en una conversa informal amb periodistes durant el seu viatge als Estats Units revelada per El País, s’ha referit a la possibilitat d’interposar un recurs contra el fons creat per la Generalitat, però no ha aclarit quina decisió adoptaran, sinó que ha explicat que “el que no és legal es recorre”. A més, ha afegit que ell no té un criteri definit sobre la qüestió.

El govern d’Espanya va anunciar que estudiaria la presentació del recurs contra el Fons Complementari de Riscos quan el govern de la Generalitat el va anunciar. Durant les darreres hores, l’executiu català ha decidit que, finalment, l’Institut Català de Finances avali les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, per un import de 5,4 milions d’euros, a 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior relacionada amb la internacionalització del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides