L’incendi de Santa Coloma de Queralt afecta 1.000 hectàrees i podria arribar a les 5.000

L'incendi, que ha obligat a desallotjar un poble i una pedania, ha començat en una zona de camps

L’incendi que ha començat a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, avança descontrolat i pot arribar a cremar 5.000 hectàrees. Les flames han saltat dues carreteres en direcció a Bellprat i han agafat massa forestal.

El foc ha començat cap a les tres de la tarda en una zona de camps pròxima al quilòmetre 25 de la C-241d. L’incendi afecta 1.000 hectàrees icada cop creix més la part forestal afectada.

Els bombers dediquen tots els esforços a l’incendi, tot i que també lluiten alhora contra el de Ventalló, que s’ha declarat aquest mateix dissabte a la tarda. A Santa Coloma de Queralt, han arribat a acumular 84 dotacions terrestres i fins 12 mitjans aeris i un hidroavió del govern espanyol. Amb l’arribada de la nit, però, els mitjans aeris s’han retirat. Aquestes hores treballaran 240 efectius sobre el terreny.

Els bombers apunten que és un incendi actiu i amb flancs oberts. El dret està perdent gruix i tot apunta que el cap està frenant sobre Sant Jaume de Queralt. De cara al matí, preocupa el flanc esquerre, el més proper a Santa Coloma de Queralt, que és molt llarg i podria revifar-se amb l’entrada de la marinada. Durant la nit, intentaran estabilitzar-lo per evitar que creixi.

El foc ha obligat a tallar la T-201 a la població, la C-241d a Sarral i la B-220 i B-2201, i s’ha demanat el confinament del nucli de Sant Gallard i del municipi de Bellprat.

Les flames han arribat al castell de Queralt, que és tot un símbol d’aquestes terres que voregen el riu Gaià. El foc s’ha enfilat per la serra de Queralt a molta velocitat i ha encerclat les ruïnes, que són bé cultural d’interès nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides