Ibáñez provoca contradiccions en el seu testimoni sobre el Barçagate

Segons ell, els comptes falsos no van ser contractats pel club, sinó pel seu compte

Carlos Ibáñez, soci fundador d'I3 Ventures | Foto: Catalunya Ràdio

La declaració davant la jutgessa de Carlos Ibáñez, propietari de l’agència que va contractar el FC Barcelona per al monitoratge dels continguts de les xarxes socials en l’àmbit global i per a reforçar la imatge reputacional del club, pot acabar sent clau en el desenllaç de l’anomenat Barçagate a favor dels demandats, el president Josep Maria Bartomeu i tres executius del club. 

Una altra cosa molt diferent és que l’enorme poder mediàtic dels demandants hagi promogut molt abans del desenllaç de la causa un judici popular i periodístic condemnatori contra l’expresident.

El cas, no obstant això, és que la versió majoritària de la premsa, obtinguda per les filtracions dels advocats demandants, no concorda amb el real testimoni de Carlos Ibáñez, que va reconèixer, òbviament, haver estat contractat pel FC Barcelona per a analitzar, positivar i dinamitzar les xarxes socials en benefici de la imatge i de la marca FC Barcelona, però en cap cas haver inclòs en aquest encàrrec la creació de perfils falsos que, d’acord amb els càrrecs presentats, tenien com a finalitat atacar i erosionar la imatge de persones de l’entorn del club poc afins a la directiva i també a jugadors del primer equip. 

Precisament, Ibáñez va explicar davant la jutgessa que la creació d’aquests perfils havia estat una iniciativa seva, al marge del contracte, no cobrada tampoc, per a calibrar i identificar, segons la seva versió, els comptes ‘bots’ que d’una manera recurrent, sistemàtica i agressiva atacaven a Josep Maria Bartomeu i a la seva junta. En cap cas, va aclarir, formaven part de l’acord amb el club.

Pel que sembla, com s’ha explicat als periodistes, és que Carlos Ibañez, per derivació de l’acord amb el Barca, havia assumit com un encàrrec del club la posada en marxa d’aquests perfils, un d’ells contrari a Jaume Roures, circumstància que sembla haver provocat bona part d’aquesta empatia mediàtica amb els afectats i d’aquest permanent atac a Bartomeu.

En la seva declaració, a més d’haver aportat la justificació dels treballs de monitoratge i reputació digital, Ibáñez també va precisar que només es va veure personalment amb Josep Maria Bartomeu en una ocasió, amb motiu de la presentació del seu projecte i oferta. A partir d’aquest moment els seus contactes sempre van ser Jaume Masferrer, executiu, ideòleg i impulsor d’aquestes accions per al seguiment dels continguts de les xarxes, i Òscar Grau com a responsable de les qüestions administratives, entre elles haver dividit la facturació interna per àrees, cosa que Ibáñez va qualificar de “molt comuna” entre els seus clients, com fa regularment, va dir, amb el Banco Santander.

La contradicció és evident segons la versió que es pugui llegir, però que aviat podrà ser analitzada quan sigui possible accedir als àudios de més de dues hores d’enregistrament de la declaració. La diferència entre certificar que el contracte amb el club incloïa els ‘bots’ contra algunes persones o no, com va assegurar l’empresari, és la clau del fons del judici. 

Ibáñez va posar un exemple d’aquest joc dels ‘bots’, comptes automatitzats i repetitius que generen respostes crítiques a altres comptes personals o institucionals, que va dir haver creat pel seu compte. Si aquests comptes contra Bartomeu, va explicar, atacaven a Valverde, els seus replicaven que Guardiola no havia guanyat amb el City, argumentant que en cap cas aquesta reflexió pot considerar-se un greuge personal contra ningú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides