El Tribunal de Comptes amplia dos dies el termini per dipositar les fiances

L'organisme paralitza el procés d'embargament de béns dels ex-alts càrrecs catalans

La delegada instructora del Tribunal de Comptes ha concedit dos dies més de termini als ex-alts càrrecs de la Generalitat perquè dipositin els 5,4 milions d’euros que els reclama per l’acció exterior relacionada amb la internacionalització del procés.

La decisió, coneguda aquest dijous al migdia, no comporta que aquest òrgan accepti el pagament per la via del Fons Complementari de Riscos, habilitat per la Generalitat, però dona més temps a 29 dels 34 encausats per presentar documentació acreditativa de l’aportació amb càrrec al fons, gestionat per l’Institut Català de Finances (ICF).

El Tribunal de Comptes, mentrestant, ja estudia les fiances i immobles dipositades per quatre ex-alts càrrecs que no s’han acollit al fons habilitat pel govern català. Dues d’aquestes persones han presentat imports en metàl·lic i les altres dues, béns immobles.

Segons publica El País, l’òrgan que vetlla pels comptes i la gestió econòmica del sector públic espanyol ha paralitzat les ordres d’embargament que havia començat a preparar després d’haver obtingut, per part dels representants legals dels investigats, el compromís que facilitaran els originals dels avals de l’ICF.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides