Més de 400 pacients a les UCI de Catalunya per la covid

Les darreres 24 hores s'han notificat 7.545 nous contagis i la velocitat de propagació (Rt) ja es sitúa per sota de l'1

Sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

Sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb l'EPI

El Departament de Salut ha informat aquest dimecres de 7.545 nous contagis de covid-19, una xifra que mostra un lleu descens respecte a la setmana passada. L’edat mitjana dels infectats ha pujat a 31 anys i, tot i que els contagis semblen estabilitzar-se, la pressió hospitalària segueix augmentant.

Aquest dimecres hi ha 1.872 ingressats per covid als hospitals -49 més que fa 24 hores- dels quals 404 es troben a les unitats de cures intensives (UCI). Els casos crítics han augmentat en 97 respecte al dilluns, però aquest increment es deu als retards perquè aquest dilluns no es van actualitzar les dades sobre aquests pacients, segons explica Salut.

La velocitat de propagació (Rt) ja està per sota de l’1, concretament a 0,99, i el risc de rebrot (EPG) se situa en 1.176 després de disminuir 55 punts. El percentatge de positivitat de les PCR i els tests d’antígens, però, no baixa del 20% des de principis de juliol. En el balanç publicat aquest dimecres, és d’un 21,28%.

Durant les darreres 24 hores han mort 12 persones a causa de la covid, i s’han administrat 69.641 vacunes, de les quals 31.496 eren primeres dosis i 38.146, segones. Des de l’inici de la campanya de vacunació, 4.139.555 catalans han rebut la pauta completa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides