Màxim històric del preu de la llum a Espanya

El ministre Bolaños defensa que la rebaixa fiscal, que no impedeix l'encariment de la factura, és tot el que pot fer el govern

Torres elèctriques
Torres elèctriques

Foto: Endesa

El preu de la llum en el mercat majorista ha assolit el seu màxim històric aquest dimecres, quan s’ha situat en una mitjana de 106,57 euros per megawatt-hora, superant l’anterior valor rècord de 103,76 euros, registrat el gener del 2002.

Es tracta del preu de la llum més car d’Europa, que fonts del sector energètic atribueixen a una suma de factors, entre els quals destaquen el preu del gas i els drets d’emissió de CO2, així com les altres temperatures, que incrementen la demanda.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha defensat aquest dimecres en declaracions a TVE que el govern d’Espanya va fer tot el que podia fer per esmorteir l’impacte de la pujada del preu de la llum quan va aplicar, aquest mes de juny, una rebaixa de l’IVA del 21% al 10% i va suspendre l’impost del 7% a la generació elèctrica durant tres mesos. Bolaños ha afegit que “la resta depèn de factors a escala europea”.

Però l’efecte d’aquesta rebaixa, encara que ha suavitzat l’impacte de la pujada, no ha impedit l’encariment del rebut de la llum, que serà un 34,6% superior durant la primera meitat del juliol d’enguany, comparada amb la del mateix període del 2020, segons Facua.

Aquesta organització de consumidors, per boca del seu portaveu, Rubén Sánchez, ha retret al govern que presideix Pedro Sánchez que “dona una imatge bastant lamentable”. El portaveu de Facua ha destacat que “tenim el mateix preu que fa un més amb la baixada de l’IVA” i que “les elèctriques es riuen d’aquesta baixada”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides