CaixaBank, triat “Millor Banc a Espanya 2021” per Euromoney

CaixaBank ha estat triat “Millor Banc a Espanya 2021” als premis Awards for Excellence de la revista britànica Euromoney, que cada any destaquen als líders en serveis bancaris de cada país.

El jurat dels premis, format pel comitè editorial de la revista, ha triat a CaixaBank pel seu lideratge a Espanya, la seva excel·lència al servei al client i la seva contínua innovació, així com per la seva capacitat per anticipar-se i adaptar-se a les condicions d’un mercat en contínua evolució. També ha estat un factor primordial el compromís social de l’entitat amb els col·lectius més afectats per la crisi social i sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest any, CaixaBank ha completat la seva fusió amb Bankia, una operació que li permetrà anticipar-se als reptes que afronta el sector bancari com un previsible llarg escenari de tipus d’interès en negatiu, una creixent competència, tant dels competidors tradicionals com dels nous actors, i una imparable revolució digital que està canviant el negoci bancari i la relació entre els bancs i els seus clients.

Per a José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “el premi és un reconeixement a la capacitat d’adaptació i anticipació de CaixaBank, que, amb la fusió amb Bankia, s’ha convertit en el principal grup financer del nostre país. Després de la integració, comptem amb una excel·lent plataforma, una nova CaixaBank reforçada que ens permet afrontar el futur des d’un punt de partida privilegiat per donar suport a la recuperació del nostre país”.

Per part seva, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha mostrat la seva satisfacció per un premi que reconeix la fortalesa financera del banc i el seu compromís amb la societat: “En els últims mesos, a CaixaBank hem consolidat el nostre lideratge en el sistema financer amb una intensa activitat bancària, una millora de l’eficiència i la rendibilitat, i l’enfortiment del nostre balanç, que ens han permès donar suport de manera decidida a les famílies i empreses durant la pandèmia, demostrant que sempre estem al costat dels clients i al servei de tota la societat”.

Després de la fusió, CaixaBank s’ha consolidat com el grup financer líder a Espanya i un dels més importants a Portugal. L’entitat compta amb 21,1 milions de clients en el mercat ibèric i ofereix una plataforma única de distribució omnicanal i amb capacitat multiproducte que evoluciona constantment per anticipar-se a les necessitats i preferències dels seus clients.

A més, CaixaBank continua reforçant el seu lideratge a la banca digital amb un percentatge de clients digitals del 70,5%, mantenint un ferm compromís amb la transformació i apostant per l’acompanyament a les empreses innovadores amb potencial de creixement.

 

Banca socialment responsable i resposta davant la COVID-19

Aquest any, el premi “Millor Banc a Espanya 2021” té especial rellevància perquè també reconeix el compromís de CaixaBank per ajudar a mitigar els efectes de la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19, donant suport amb tots els seus mitjans humans, tecnològics i financers a la concessió de crèdit i altres iniciatives que han ajudat a les famílies, empreses i a la societat en general.

CaixaBank ha concedit a Espanya més de 501.000 moratòries, per un volum total de més de 17.100 milions d’euros, dels quals 11.276 procedien de CaixaBank i 5.825 milions, de Bankia. Per la seva banda, s’han concedit prop de 263.000 préstecs amb aval de l’ICO, amb un saldo disposat total de 22.001 milions d’euros, dels quals 13.310 són d’origen CaixaBank i 8.691 milions de Bankia.

Sota el lema #AmbTuMésQueMai, CaixaBank va activar un ampli paquet de mesures amb l’objectiu d’atenuar els efectes econòmics i socials i, d’aquesta manera, donar resposta a les necessitats dels col·lectius més afectats, com l’avançament de les prestacions de desocupació i de suspensió temporal d’ocupació a 4 milions de persones; la condonació del lloguer dels habitatges de la seva propietat a 4.800 famílies, i la col·laboració amb la Fundació “la Caixa” mitjançant, entre altres iniciatives, el programa de voluntariat de CaixaBank o les activitats del departament d’Acció Social de CaixaBank desenvolupades amb pressupost cedit per la fundació. 

Aquest lideratge i compromís davant dels efectes socials i econòmics de la Covid-19 van fer mereixedor a CaixaBank al 2020 del reconeixement a la “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental” de la revista britànica Euromoney. A més, va ser l’única entitat europea “Líder global 2020” per la revista estatunidenca Global Finance, que també l’ha premiat per la seva “Estratègia d’èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia a Europa Occidental 2021”.

 

Reconeixements internacionals

Es tracta de la sisena vegada a l’última dècada en la qual CaixaBank rep el premi al “Millor Banc a Espanya”  d’Euromoney, després d’obtenir-lo al 2012, 2013, 2015, 2017 i 2019. Aquest guardó se suma a altres reconeixements internacionals que l’entitat ha obtingut als últims mesos. En aquest sentit, Global Finance ha triat a CaixaBank com a “Millor Banc a Espanya” per setè any consecutiu, i “Millor Banc a Europa Occidental” per tercera vegada consecutiva.

A l’àmbit de la innovació, CaixaBank ha estat nomenat “Banc més innovador a Europa Occidental 2021” als premis The Innovators de Global Finance, i la revista PWM, del Grup Financial Times, l’ha destacat com a “Millor Entitat de Banca Privada d’Europa en Anàlisi de Big Data i Intel·ligència Artificial 2021”.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari