Arxivada la denúncia de Convivència Civil Catalana contra la Generalitat pels avals del Tribunal de Comptes

El Jutjat d'Instrucció número 25 de Barcelona argumenta que no és l'òrgan competent per investigar els membres del Govern, perque són aforats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat dels consellers de l'Executiu
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat dels consellers de l'Executiu

Els membres del Govern de la Generalitat

El Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona ha arxivat la denúncia que Convivència Cívica Catalana va presentar el passat 7 de juliol contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els seus consellers després que el Govern aprovés el Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros per pagar els 5,4 milions que el Tribunal de Comptes reclama a 34 excàrrecs de la Generalitat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutgessa ha motivat l’arxivament de la denúncia per malversació de fons públics adduint que la justícia ordinària no és competent per investigar membres del govern, ja que tenen la condició d’aforats. El jutjat, així doncs, ha arxivat la demanda sense analitzar el fons de l’assumpte, ja que l’òrgan competent per investigar aquests aforats és el TSJC.

Convivència Cívica Catalana va denunciar el govern d’Aragonès per malversació i prevaricació perquè va aprovar el fons que pretén pagar les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, ja que aquesta entitat oposada al nacionalisme català considera que “la garantia d’indemnitat (a la qual apel·la l’Executiu) no pot emparar conductes manifestament il·legals, ni l’administració pot assumir el cost de la defensa o fiances dels funcionaris que han actuat de manera il·legal”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.