La CCMA justifica que un locutor de Catalunya Ràdio doni la raó a una oient independentista

Xavier Solà li va dir a una dona que estava enfadada perquè els partits separatistes no es posaven d’acord per formar govern “que no els hi posem en safata” als contraris a la independència

Xavier Solà, presentant 'La nit dels ignorants', a Catalunya Ràdio

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va justificar que, el passat 12 de maig, el presentador del programa de Catalunya Ràdio La nit dels ignorants 3.0, Xavier Solà, li donés la raó a una oient que va telefonar a l’emissora per dir que estava enfadada perquè els partits independentistes no es posaven d’acord per formar govern de la Generalitat després de les eleccions del 14 de febrer. Llorach va reaccionar així en la resposta per escrit que va donar a la diputada socialista Beatriz Silva que li havia preguntat “quines actuacions ha portat o portarà a terme la direcció de Catalunya Ràdio per evitar que aquest o altres professionals del mitjà facin manifestacions per antena que comprometin la imparcialitat del servei públic”.

La dona que va telefonar a La nit dels ignorants 3.0 es queixava que JxCat i ERC no pactessin un govern independentista i Xavier Solà li va dir que “veiem que és un matrimoni mal avingut”. “Mal avingut, mal avingut però molt mal avingut. No ho sé. Francament és que avui dia, dius ves a votar, i és que ja no me n’agrada cap. Francament. Amb una amiga hem parlat per telèfon. Estava emprenyada com jo, sí, sí, com tothom, la majoria”, va comentar l’oient. Aleshores Solà va manifestar la seva esperança que s’assolís un acord: “esperem que no quedem en un carreró sense sortida”. La dona hi va coincidir: “Esperem que ho arreglin. Esperem perquè, escolta’m, estan esperant aquells allà per acabar de fotre’ns la grapa a sobre. Jo no sé si se n’adonen”. I el presentador va subscriure el seu temor a que es formés un govern no independentista: “que no el hi posem en safata”. L’oient hi va coincidir: “Els hi estem posant, els hi estem posant en safata, evidentment. És incomprensible això ja”.

En la seva resposta, Llorach argumenta que La nit dels ignorants 3.0 és un programa que “té una clara voluntat de servei públic i, sobretot, de companyia i empatia amb una audiència nocturna, una audiència que, com és sabut, sol reunir un perfil especial marcat sobretot per la solitud”. I és per aquest afany d’empatia que Xavier Solà va dir la frase “que no els hi posem en safata”. “La voluntat de pronunciar-la no era posicionar-se sinó, com es pot donar en altres casos que res tinguin a veure amb la política, crear un clima d’acostament i empatia amb la oient que trucava al programa per expressar lliurement la seva posició”.

La CCMA, doncs, no emprendrà cap actuació per evitar que es repeteixin comentaris com el de Xavier Solà subscrivint la preocupació de l’oient que es temia que la desunió dels independentistes posés el govern de la Generalitat a l’abast dels partits que no ho són. La dona i Xavier Solà es van quedar més tranquils nou dies després, quan Pere Aragonès va ser investit president de la Generalitat amb els vots d’ERC, JxCat i la CUP.

(Visited 473 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La CCMA justifica que un locutor de Catalunya Ràdio doni la raó a una oient independentista”

Feu un comentari