Foment vol que es treballi perquè tornin les empreses que van marxar

La patronal insisteix que el Govern ha de fer el possible perquè les companyies retornin les seves seus a Catalunya

Pla mitjà del coordinador de l'Institut d'Estudis Estratègics, Jordi Alberich, i del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, el 18 de març del 2019. (Horitzontal) 4640#Agencia ACN

La patronal Foment del Treball entén que en el context política actual més calmat, el Govern ha de fer “el possible” perquè tornin les empreses que van traslladar la seva seu social fora de Catalunya després de l’1-O. Així ho va expressar el president de l’entitat Josep Sánchez Llibre a les jornades del Cercle d’Economia i avui hi ha insistit Jordi Alberich, vicepresident coordinador de l’Institut d’Estudis Estratègics de Foment: “Hem de fer el possible perquè tornin les seus empresarials que van marxar”. En cas contrari, entén que el risc és que “a poc a poc es vagin desplaçant de manera irreversible els centres de decisió i els llocs de treball”.

En termes similars s’ha pronunciat el director del Gabinet de Presidència de Foment, Jordi Casas: “És molt important que el dia a dia del govern funcioni i hi ha d’haver certesa absoluta que aquí hi ha seguretat jurídica”. Una de les deu actuacions prioritàries que la patronal considera clau per a la nova legislatura política és precisament preservar l’estabilitat institucional sense menystenir l’autogovern.

L’Institut d’Estudis Estratègics de Foment ha presentat aquest dimarts un nou informe de conjuntura que actualitzarà quadrimestralment i que té l’objectiu d’analitzar també la situació sociopolítica, a part de l’econòmica.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Foment vol que es treballi perquè tornin les empreses que van marxar”

Feu un comentari