Els treballadors de Barcelona Activa fan vaga per l’acomiadament de més de 100 companys

Demanen la destitució de Fèlix Ortega a qui acusen de ser el responsable de "l'intent de desmantellament de l'empresa i la privatització dels serveis públics"

La seu central de Barcelona Activa

El Comitè d’Empresa de Barcelona Activa (BASA) ha convocat una vaga general el pròxim 23 de juliol per protestar contra el centenar d’acomiadaments que va anunciar la direcció el passat 29 de juny. Els sindicats UGT i CCOO tenen previst concentrar-se davant de l’Ajuntament de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume, aprofitant que d’aquí a tres dies tindrà lloc el darrer ple municipal abans de les vacances.

El conflicte es va iniciar quan la direcció de Barcelona Activa va decidir no renovar més de 156 treballadors, després que diverses sentències judicials determinessin que l’agència pública feia un ús abusiu dels contractes temporals. La direcció argumenta que la situació pressupostària els impedeix contractar-los indefinidament i per això ha decidit no renovar-los.

L’Assemblea de Treballadores Temporals de Barcelona Activa ha exigit al Govern municipal d’Ada Colau, a través d’un comunicat, que “s’aixequi a defensar Barcelona Activa i aturi la retallada dràstica de serveis que s’està efectuant”. Demanen a la direcció de l’agència pública que reconegui els treballadors temporals com a personal estructural i que se’ls ofereixi un contracte indefinit.

Tant els sindicats esmentats com l’assemblea d’empleats critiquen que la direcció de Barcelona Activa s’estigui plantejant crear un “model organitzatiu basat en la subcontractació de les Polítiques Actives d’Ocupació” similar al de la Comunitat de Madrid, en paraules d’UGT. Consideren, com ha expressat CCOO al comunicat de vaga, que l’externalització d’aquests serveis públics es farà “en perjudici de la seva qualitat i precaritzant encara més les condicions laborals dels seus professionals”.

L’Assemblea de Treballadores Temporals de Barcelona Activa també demana la destitució del director general de l’agència, Fèlix Ortega (foto), a qui acusen de ser el responsable de “l’intent de desmantellament de l’empresa i la privatització dels serveis públics”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.