Els tests d’antígens arriben a les farmàcies d’Espanya

Les proves tindran un preu d'entre 6 i 10 euros i se les farà un mateix seguint les instruccions del fabricant

Sanitària amb un test d'antígens
Sanitària amb un test d'antígens

Una sanitària sosté un test d'antígens

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la venda de tests d’antígens sense recepta a les farmàcies d’arreu d’Espanya. Una mesura que segons la ministra de Sanitat, Carolina Darias, permetrà “augmentar la capacitat diagnòstica per identificar més ràpidament la sospita de casos positius” de covid-19.

Pel que fa al preu dels tests, Darias no va especificar quin seria i es va limitar a comentar que serien “assequibles” per tothom. Prenent com a referència altres països europeus on també està vigent aquesta mesura, com Alemanya, França i Bèlgica, es preveu que cada test costi entre 6 i 10 euros.

Les proves només es podran comprar a les farmàcies i, de fet, el Ministeri de Sanitat ha desaconsellat obtenir-les per altres vies. Un cop es tingui el test, se’l farà un mateix seguint les indicacions detallades en l’envàs. Les proves poden requerir mostres nasals o bucals, depenent del fabricant, i els resultats s’obtenen en 15 minuts.

Quan es detecti un positiu amb aquests tests, la persona afectada haurà d’avisar a les autoritats sanitàries i aïllar-se immediatament. Sanitat el considerarà com a cas “probable” i realitzarà una PCR per poder confirmar el contagi. La fiabilitat dels tests d’antígens és menor que la de les PCR, per això els professionals sanitaris recomanen no descartar estar contagiat davant d’un resultat negatiu si s’ha tingut contacte estret amb un positiu o es tenen símptomes de covid-19.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari