El CAC obre un expedient sancionador a la CCMA per la publicitat indeguda emesa a ‘Bricoheroes’

La sanció al programa de Peyu i Jair Domínguez podria arribar als 90.000 euros i es planteja ara si TV3 pot continuar emetent-lo

Jair Domínguez amb una samarreta amb el logo de 'Petrolis independents', l'empresa de Joan Canadell, en un dels programes on el CAC hi ha detectat 'publicitat indeguda'

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha obert un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la publicitat indeguda emesa al programa Bricoheroes de TV3, realitzat per Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez. L’Àrea de Continguts del CAC ha analitzat quatre edicions del programa emeses els dies 5 i 6 de juliol per verificar el compliment de la normativa sobre l’emplaçament de producte i hi ha detectat set incidències per “manca d’advertiment” de l’empresa anunciada, dues per “prominència indeguda” i una per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”.

En el capítol Com construir una caseta de gos amb Bricoheroes, emès el 5 de juliol, el CAC detecta que la publicitat que s’hi fa de les empreses Femmés i Powerplus té prominença i hauria d’estar advertida al principi i al final del programa, així com a la tornada de les pauses publicitàries”. El mateix passa als altres tres capítols analitzats. A més, al capítol Com construir un torrador de castanyes amb Bricoheroes, emès també el dia 5, el CAC considera que l’anunci que fan els presentadors de CatGas té prominença indeguda per influència del contingut editorial amb finalitats comercials i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida. Al quart capítol –Com pintar una habitació amb Bricoheroes– l’informe del CAC també considera “publicitat indeguda” que Jair Domínguez vesteixi durant la meitat del programa amb una samarreta amb el logotip de Petrolis independents, l’empresa del diputat de JxCat Joan Canadell. En aquest capitol, emès el dia 6 de juliol, s’hi constata com “publicitat prohibida” la promoció que fa Peyu de l’empresa Parlem Telecom, que, segons l’informe de l’Àrea de Continguts del CAC, incitaria a la contractació directa del servei.

L’informe recorda que “l’eventual incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament del producte al principi i al final del programa, i quan es reprengui després d’una pausa publicitària, i l’eventual incitació directa a la compra del producte i l’eventual prominència indeguda d’aquest producte es tipifica com a infracció greu” i que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros a 90.000 euros. La CCMA té, ara, deu dies per formular les manifestacions que consideri oportunes. Els capítols de Bricoheroes que TV3 ha programat per aquest estiu són els que es van pujar a les xarxes socials de la CCMA al llarg de la temporada. Per tant, les infraccions que denuncia el CAC no es poden dissimular de cap manera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El CAC obre un expedient sancionador a la CCMA per la publicitat indeguda emesa a ‘Bricoheroes’”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.