El Barça va encarregar tuits contra opositors a la junta de Bartomeu

L'administrador d'I3Ventures ha explicat al jutge que va ser un servei extra als contractes i que no el va cobrar

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça

El cap d’I3Ventures, Carlos Ibáñez, ha confirmat que la campanya a les xarxes socials contra candidats opositors va ser encarregada per la Junta de Josep Maria Bartomeu. En la seva declaració, Ibáñez no esmenta però que els missatges també anessin dirigits contra futbolistes com Xavi Hernández o Gerard Piqué.

En concret, assenyala Jaume Masferrer, braç dret de Bartomeu, com el principal interlocutor del club amb I3Ventures. Així ho ha declarat davant la jutge d’instrucció 13 de Barcelona que investiga l’escàndol del Barçagate en una declaració per videoconferència des de l’Uruguai en qualitat de investigat pels delictes de corrupció entre particulars i administració deslleial.

Durant l’interrogatori, Ibáñez explica que el Barça, mitjançant Òscar Grau, que era conseller delegat de club, el va contractar per supervisar les xarxes socials. Es tractava de controlar els missatges a internet que parlessin de l’entitat blaugrana. Al principi va ser per una temporada, encara que després es va perllongar durant dues més, rebaixant un 10% el preu que havia proposat.

El Barcelona es va comprometre a pagar-li un milió d’euros per temporada. Després d’esclatar l’escàndol, es va rescindir el contracte i les seves empreses van deixar de percebre uns 200.000 euros. Aquesta quantitat, ha assegurat, l’ha de reclamar quan acabi aquest procés.

Els missatges “van ser un servei extra aliè al contracte” que es va fer gratis perquè era poc sofisticat i que consistia en la gestió de 5 perfils, ha explicat. Ara bé, ha matisat que els missatges no eren difamatoris perquè “eren per protegir la institució”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El Barça va encarregar tuits contra opositors a la junta de Bartomeu”

  1. És curiós el biaix periodístic que us gasteu. Si ho hagués fet la junta actual, el titular seria “Laporta va encarregar…”, en canvi ho va fer la junta anterior i aquí ja és “El Barça va encarregar,,,,”, un titular que difumina molt més la responsabilitat d’una acció lamentable i que malbarata recursos del club en un moment en que els números ja eren vermells. I el responsable de l’acció va ser l’home de confiança del president i costa creure que actués sense el consentiment previ d’aquest, mñe que res perque al darrera hi ha una factura important.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides