Catalunya registra 7.915 nous contagis de covid i suma 140 pacients hospitalitzats

El risc de rebrot i la velocitat de propagació segueixen a la baixa, però la mortalitat incrementa amb 15 morts les darreres 24 hores

Unitat de covid de l'Hospital del Mar
Unitat de covid de l'Hospital del Mar

Unitat de covid de l'Hospital del Mar (Barcelona)

El Departament de Salut ha informat aquest dimarts de 7.915 nous contagis de covid-19 en les darreres 24 hores, una xifra que tot i ser elevada és inferior a la que es va registrar la setmana passada. La pressió hospitalària, però, segueix incrementant i avui hi ha 1.823 pacients ingressats, 140 més que ahir.

Les xifres de les UCI no s’han actualitzat i es mantenen els 307 casos crítics que s’han registrat aquest dilluns, la majoria dels quals són persones que no han rebut la vacuna o que només s’han posat la primera dosi. L’ocupació de llits per covid en la unitat de crítics representa ja el 30% del total.

Els indicadors epidemiològics continuen a la baixa. El risc de rebrot (EPG) ha disminuït 83 punts, situant-se en 1.231, mentre que la velocitat de propagació s’apropa cada cop més a l’1 i avui és d’1,04. La mortalitat, però, ha registrat un increment i les darreres 24 hores s’han notificat quinze morts, sumant un total de 52 en la darrera setmana.

Des d’ahir s’han posat 65.217 dosis -14.985 primeres i 50.232 segones- i ja són 4.093.092 els catalans que han rebut la pauta completa de vacunació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides