La pressió hospitalària continua pujant a Catalunya amb 138 nous ingressos per covid

Les UCI ja superen els 300 pacients crítics tot i que el risc de rebrot i la velocitat de propagació segueixen a la baixa

El primer trasplantament pulmonar a un pacient post-covid a l'hospital Vall d'Hebron
El primer trasplantament pulmonar a un pacient post-covid a l'hospital Vall d'Hebron

El primer trasplantament pulmonar a un pacient post-covid a l'hospital Vall d'Hebron (Salut)

El Departament de Salut ha informat aquest dilluns de 4.072 nous contagis de covid-19. La pressió hospitalària continua agreujant-se i s’han registrat 138 noves hospitalitzacions, de les quals deu són a les UCI. Actualment, a Catalunya hi ha 1.683 pacients hospitalitzats i d’aquests, 307 es troben en estat crític.

Els altres indicadors continuen disminuint; el risc de rebrot (EPG) ha baixat 59 punts, situant-se en 1.314, i la velocitat de propagació (Rt) és d’1,13, vuit centèsimes menys que ahir. Tot i això, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en catorze dies augmenta des de la darrera setmana i les dades de Salut la situen actualment en 1.187.

La positivitat de les PCR i els tests d’antígens ja és del 20,61%, és a dir, quatre vegades superior al 5% que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per controlar la pandèmia. També augmenta lleugerament l’edat mitjana dels nous infectats, que segons les noves dades és de 30,4 anys.

Les darreres 24 hores s’han posat 21.646 dosis -4.577 primeres i 17.069 segones- i, en total, 4.039.064 catalans han rebut la pauta completa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides