Els indults tenen al 61% dels catalans a favor

El percentatge és el 38,4% en el conjunt d'Espanya, segons una enquesta de Gesop publicada per 'El Periódico'

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners
Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

Un 61% dels catalans aprova la concessió dels indults per part del govern espanyol als dirigents del procés que estaven empresonats com a culpables d’un delicte de sedició, segons una enquesta elaborada per Gesop a partir de 802 entrevistes realitzades entre els dies 14 i 15 de juliol, i publicada per El Periódico. El sondeig reflecteix un suport a la mesura de gràcia en el conjunt d’Espanya sensiblement inferior: un 38,4%.

En contra dels indults hi ha un 34,1% dels catalans i un 59,6% dels espanyols, segons el mateix sondeig. Una de les dades destacades de l’enquesta és que el País Basc, i no Catalunya, és el territori més favorable als indults, amb un 72,2% de partidaris, mentre que les comunitats autònomes més contràries a la concessió de la mesura de gràcia als nou dirigents del procés són Andalusia (71,4%), i Castella i Lleó i Castella-La Manxa (70%).

Així mateix, l’electorat del PSOE està dividit pel que fa a aquesta qüestió. Segons el sondeig de Gesop, el votant socialista contrari als indults és lleugerament més nombrós que el que hi està a favor: 47,2% a 44,2%. Els votants de l’altre soci del govern espanyol, Unides Podem, es decanten clarament a favor de la mesura de gràcia per un 79,4&. Els d’ERC, hi estan a favor per un 100%, segons aquesta enquesta.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari