El TSJC retorna a l’instructor de Voloh la causa sobre De Dalmases

El tribunal troba que falten indicis rellevants i insta el Jutjat 1 de Barcelona a completar la investigació

Francesc de Dalmases, a TV3
Francesc de Dalmases, a TV3

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha retornat al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona la causa sobre el diputat de JxCat Francesc de Dalmases, ja que considera que no ha motivat ni individualitzat prou els indicis delictius que li atribueix, i que no ha concretat “indicis rellevants”. A més, troba que les indagacions judicials estan encara en un estat “embrionari”.

En la interlocutòria, coneguda aquest dilluns, el TSJC es declara no competent i retorna la investigació al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, que s’encarrega de la instrucció del cas Voloh/Volhov, perquè completi la investigació i, en cas que acrediti “indicis individualitzats” contra De Dalmases, que és aforat per la seva condició de diputat al Parlament, elevi novament una exposició raonada. Així mateix, insta al titular del jutjat, Joaquín Aguirre, a citar De Dalmases perquè pugui declarar sobre els fets que li atribueix la Guàrdia Civil.

L’afer que afecta De Dalmases és una peça separada del cas Voloh/Volhov relativa al presumpte lucre amb fons públics gràcies a les fundacions Igman i CatMón, relacionades amb el diputat, a través de subvencions rebudes de la Diputació de Barcelona, la Generalitat l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats públiques.

El jutge Aguirre havia sol·licitat al TSJC que investigués De Dalmases i altres persones per la seva possible implicació en la presumpta comissió de delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències. En canvi, la Fiscalia es va pronunciar contra l’enviament de la causa al TSJC perquè sostenia que no s’havien esgotat totes les diligències practicables, com ara els interrogatoris a l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, entre altres càrrecs i tècnics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides