Vicent Sanchis no recorda si Jair Domínguez va cridar a TV3 “puta Espanya” tot i que ho va fer el 5 de juliol

El PSC presenta una proposta de resolució “perquè en cap programa de producció pròpia o externa s'emetin expressions que vagin en contra del respecte i la convivència"

Vicent Sanchis, a la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

El director de TV3, Vicent Sanchis, va afirmar, aquest dimecres 14 de juliol, en una tertúlia del programa El món a RAC1 que no recorda si Jair Domínguez ha usat l’expressió “puta Espanya” en les seves intervencions en aquesta televisió. Ho va fer al programa Bricoheroes, emès per TV3 nou dies abans. Sanchis no només no ho recorda sinó que tampoc es deu haver assabentat que Carme Figueras, membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), va demanar que aquest organisme analitzi si aquell crit de “puta Espanya” compleix el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la seva missió de servei públic.

En la tertúlia, el periodista Víctor Amela va demanar Sanchis què li diria si presentés un programa a TV3 i cridés “puta Catalunya”. El director de TV3 va contestar que “li diria que faci el favor de segons quines opinions no manifestar-les d’aquesta manera. De fet, ho fem”. I Amela li va demanar si li ho havia dit a Jair Domínguez quan va cridar “puta Espanya”. La resposta de Sanchis va ser: “Si ho va dir a TV3, sí, que no ho recordo ara mateix que ho digués a TV3. Em fa l’efecte que no. Potser ho va dir a Catalunya Ràdio. No ho sé, perquè no ho recordo ara. O potser ho va dir al tuit. Si ho va dir al tuit, jo li puc dir al senyor Jair Domínguez que faci el favor de respectar la gent que no pensa com ell”. I va afegir: “Vostè i altra gent que critica a vegades això ha de mirar que hi ha programes que tenen la burla com a bandera. Són satírics i irònics. Moltes vegades s’agafa l’opinió d’una persona que fa una broma, dient que “TV3 diu”. TV3 no diu. Si aquesta història passa al tuit i aquesta persona fa el tuit des de TV3 com a empleat de la CCMA li cridem l’atenció i el podem expedientar fins i tot, perquè tenim un Llibre d’Estil que ho diu. Amb els col·laboradors no ho podem fer així. Li podem dir que això no és convenient, perquè no ens convé, perquè ens lliga a la seva imatge”.

EL TRIANGLE va avisar el matí del dilluns 5 de juliol que TV3 havia programat per aquell vespre l’emissió del capítol de Bricoheroes “Com construir un torrador de castanyes” on Domínguez cridava “puta Espanya” després d’ingerir heli. Aquest capítol era una reemissió del que es va emetre l’1 de novembre del 2020 per les xarxes socials de TV3 i que està penjat al portal del programa. Es va emetre íntegre, exabrupte inclòs.

Vist que Vicent Sanchis no recorda què diuen els presentadors de la televisió que dirigeix i no està al cas del que es debat al CAC, el PSC vol portar el “puta Espanya” al ple del Parlament. Les diputades Alícia Romero i Beatriz Silva han presentat una proposta de resolució “sobre la utilització d’expressions greus i insults en els mitjans de la CCMA”. La proposta de resolució recorda que a la comissió de control parlamentari d’aquest organisme celebrada el 2 de juliol, la seva presidenta, Núria Llorach, va dir que si el director de TV3 no va fer res davant el “puta Espanya” de Jair Domínguez “és que ha cregut que no era necessari”. La proposta de resolució exigeix que “en cap programa de producció pròpia o externa s’emetin expressions que vagin en contra del respecte i la convivència a la qual estan obligats els mitjans públics de Catalunya”.

A més dels dos cops que el crit de “puta Espanya” s’ha escoltat a través de TV3 en l’esmentat programa de Bricoheroes i a la seva reemissió, Jair Domínguez també va llençar aquest insult, el febrer, al programa Està passant i en una intervenció a APM, el 10 de juny.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Vicent Sanchis no recorda si Jair Domínguez va cridar a TV3 “puta Espanya” tot i que ho va fer el 5 de juliol”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.