Les pitjors dades de pobresa a Catalunya en una dècada

La taxa de risc afecta el 26,3% dels catalans, el pitjor percentatge en vuit anys

Persona sensellar
Persona sensellar

Foto: Fundació Arrels

El 21,7% dels catalans són pobres, segons publica l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el percentatge més alt des que es registren aquestes dades, 2,2 punts pijor que l’any anterior.

La taxa AROPE, que reflecteix el risc de probresa o exclusió social, ha pujat del 23,6% al 26,3%, el valor més elevat des del 2013.

Els percentatges de l’Idescat, calculats a partir de dades del 2019 i el 2020 i publicats aquest dijous, han empitjorat tots en comparació amb l’informe del 2020. La privació material severa, per exemple, puja del 5,7% al 6,2%.

Una altra de les dades més destacades és l’increment de la pobresa infantil del 31,3% al 33%, i el de la gent gran, un segment de la població que pateix sis punts més que en l’anterior estadística la taxa de pobresa.

Així mateix, l’Idescat revela que que un 53% de les persones aturades viu sota el llindar de la pobresa, i que una de cada cinc dones de més de 65 anys és pobra, una dada set punts pitjor que entre els homes.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Les pitjors dades de pobresa a Catalunya en una dècada”

  1. La administración, deberia de actuar urgentemente
    Dando leche o zumos y comida solida a los alumnos/as, por las mañamas como desayuno en los centros escolares. Para tener un futuro de una juventud mas sana y que no suba enferma por falta de alimentos
    Y que los recursos economicos se obtengan de reducir los sueldos de los politicos/as, asesores/as y altos cargos, que en el fondo son unos vagos y unos pancistas
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari