El TSJC autoritza el toc de queda de la Generalitat

La Fiscalia també havia donat el vistiplau al confinament nocturn fins al 23 de juliol de 161 municipis

El president Pere Aragonès, reunit amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El president Pere Aragonès, reunit amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest divendres el toc de queda proposat pel govern de la Generalitat, que s’aplicarà a 161 municipis catalans a partir de la matinada de dissabte, entre la 1 i les 6 hores.

La mesura serà vigent fins al 23 de juliol en els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència, els darrers set dies, de més de 400 casos de covid-19 per cada 10.000 habitants. També s’aplicarà en els municipis adjacents.

La interlocutòria del TSJC sosté que “en principi, no pot dubtar-se que les mesures del cas persegueixen el distanciament social, la limitació de contactes i activitats grupals”, i no existeixen motius en aquest procediment “per dubtar que la seva finalitat es troba en la regulació específica de les emergències sanitàries i el control dels contagis per protegir valors i drets tan sentits com la vida, la integritat física i la salut de les persones”.

A més, la resolució afegeix que mentre el Tribunal Constitucional no publiqui la sentència que dona la raó al recurs d’inconstitucionalitat presentat contra el reial decret que va declarar el primer estat d’alarma, el TJSC es decanta per considerar que la mesura restringeix, però no suspèn, drets fonamentals, i que s’aplica per la “penosa” situació dels índexs epidemiològics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El TSJC autoritza el toc de queda de la Generalitat”

 1. Si jo, en l’exercici de la meva llibertat de circulació, no em deixen anar a un indret determinat -durant un temps-, el considero com una restricció a l’exercici del meu dret.
  Però si jo, no puc estar a cap lloc de la via pública, malgrat que sigui durant un temps, estic arrestat, per tant, n’és o no una suspensió del meu dret?.
  Algú que m’ho pot aclarir, si us plau?
  Quin tipus de societat estem construint?

  Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.