El programa ‘Operació Cultura’ de Jair Domínguez y Peyu a TV3 va costar uns 120.000 euros

Els promotors de la iniciativa van cobrar 15.000 euros a través de la productora El Corral de l’Humor

Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu), al programa 'Operació Cultura', de TV3, emès el 2 de maig de 2021

El programa Operació Cultura, ideat i protagonitzat per Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu), que TV3 va emetre el 2 de maig passat va costar prop de 120.000 euros. Els dos protagonistes van cobrar 15.000 euros a través d’El Corral de l’Humor, la productora amb què facturen els seus programes a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): Bricoheroes, a TV3, i El búnquer, a Catalunya Ràdio. Les partides que la CCMA va dedicar a pagar als autors i col·laboradors d’aquest programa i a llogar els materials tècnics necessaris d’il·luminació, àudio i vídeo van suposar una despesa de 118.042 euros, segons detalla el seu portal de Transparència.

La partida més cara d’aquesta despesa van ser els 56.000 euros que va cobrar l’empresa Creative Techonology Spain pel lloguer del material de vídeo. El lloguer del servei d’il·luminació va costar 23.030 euros i es va encarregar a Arcoiris Lighting Systems, mentre que del servei d’àudio se’n va fer càrrec Sclat Team, per 16.312 euros. A més de la retribució de Jair Domínguez i Peyu, al portal de transparència de la CCMA també hi consta el que es va pagar a alguns dels artistes que van participar al programa. La Pegatina va cobrar 3.500 euros, Joana Serrat i Maruja Limón van cobrar 2.100 euros cada una i l’actor Joel Joan, 350, per una brevíssima intervenció. La CCMA també va pagar 1.800 euros en concepte d’“Administració i Gestió de Músics i Artistes”.

L’Operació Cultura de Domínguez i Peyu es va emetre el 2 de maig passat com a cloenda de la campanya #ImpulsemCultura en què TV3 i Catalunya Ràdio van voler promoure les activitats culturals durant dues setmanes. El programa va tenir una durada de prop de tres hores i es va desenvolupar paral·lelament a les actuacions de quinze grups i artistes que es van desplaçar en tres autobusos per les ciutats de Tarragona, Lleida i Girona. A Barcelona, un quart autobús va quedar immobilitzat al Fòrum, per decisió del govern municipal. La CCMA va fer un intercanvi amb Transports Metropolitans de Barcelona que va cedir els autobusos a canvi de publicitat per valor de 68.759 euros. Si se suma aquesta quantitat als esmentats 118.042 euros, el cost de l’Operació Cultura s’eleva a 186.801 euros.

A més de Joana Serrat, La Pegatina i Maruja Limón, també van actuar en aquesta cloenda de la campanya #Impulsem Cultura The Tyets, DJ Hitch, DJ Blanca Ross, Porto Bello, Sabor de Gràcia, Gertrudis, Miki Núñez, The Sey Sisters, Festucs, Sidonie, Koers, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. D’aquests altres grups i artistes no consta al portal de Transparència de la CCMA que cobressin cap retribució per aquestes actuacions. Les seves actuacions es van poder seguir en directe als portals de TV3 i ICat i a la seva xarxa de youtube. Pel que fa als dos presentadors, la promoció del programa deia que de la seva aportació “poca cosa es pot dir. Porten dies fent coses, coses seves, estranyes, qui sap amb quines intencions… Però si diumenge hi ha cap imprevist, ben segur que serà culpa seva”.

Els darrers mesos Peyu i Jair Domínguez s’han convertit en omnipresents a TV3 i Catalunya Ràdio. A més de a Bricoheroes i El búnquer, també intervenen a Està passant, a TV3, i tenen una secció fixe diària a El matí de Catalunya Ràdio. Per aquesta secció, que dura un minut com a molt, cobren 10.500 euros per temporada cada un. Jair Domínguez ha ingressat, a més, 1.500 euros per una intervenció al programa Au Pair, de TV3. Peyu en va ingressar 200 per participar en una tertúlia d’El matí a Catalunya Ràdio i 300 per fer-ho al programa Els Radiòlegs d’aquesta emissora. Per fer un monòleg després de les campanades de cap d’any, van cobrar 300 euros cada un. El que cobren per intervenir a Està passant no se sap perquè els paga directament Toni Soler, el propietari de Minoria Absoluta, la productora que fa el programa, que es nega a facilitar aquesta informació als partits de l’oposició al Parlament.

Al començament d’Operació Cultura, Jair Domínguez li diu a Peyu que fa el programa perquè cobraran 300.000 euros. El seu company el corregeix i li diu que seran 100.000. El Corral de l’Humor va cobrar 15.000 euros. Aquesta productora ha cobrat aquesta temporada de la CCMA 247.133 euros per Bricoheroes i 159.998 euros per El búnquer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.