El jutge troba indicis de malversació en una empresa organitzadora d’actes de Puigdemont

La instrucció del cas Volhov, prorrogada sis mesos més, té Iniciatives Events en el punt de mira

Alay, Soler, Madí i Vendrell
Alay, Soler, Madí i Vendrell

Joaquín Aguirre, el jutge instructor del cas Voloh/Volhov, sobre el presumpte desviament de fons al procés, investiga per indicis de malversació “sistemàtica i continuada” Iniciatives Events.

Aquesta empresa va treballar en l’organització d’actes de l’expresident Carles Puigdemont i va donar suport també a Tsunami Democràtic, una iniciativa de mobilització que els investigadors assenyalen que controlaven els membres de l’anomenat estat major del procés David Madí, Oriol Soler i Xavier Vendrell, investigats en aquesta causa per un suposat tràfic d’influències.

El jutge Aguirre ha justificat l’ampliació de la instrucció sobre el cas Voloh/Volhov sis mesos més adduint la necessitat d’investigar l’activitat d’Iniciatives Events. També esgrimeix que hi ha indicis que “estarien involucrats” en “operacions delictives Madí i Vendrell. Els dos responsables de l’empresa, Antoni Fusté i Roc Aguilera, van ser detinguts el passat mes d’octubre per la Guàrdia Civil.

Iniciatives Events ha donat suport logístic a accions de protesta de l’ANC i de Tsunami Democràtic, així com a actes com el del Consell per la República celebrat a Perpinyà. Segons una interlocutòria del jutge Aguirre, hi ha indicis de malversació en la documentació requisada a l’empresa, la qual cosa afectaria “una gran varietat de persones de rellevància pública”.

De fet, Aguirre indica que Iniciatives Events va rebre fons del Consell Català de l’Esport que considera “emmascarats en contractes” amb agències de viatges, i atribueix als dos responsables de l’empresa una concurrència en concursos públics fraudulenta.

Contactes VIP
En el marc de la mateixa instrucció judicial, el jutge Aguirre s’ha fixat en una trobada entre Madí i Jaume Giró, l’actual conseller d’Economia, que segons l’instructor del cas hauria servit perquè Giró cerqués finançament per un projecte seu. Madí hauria servit de pont perquè Giró obtingués una subvenció del Departament de la Presidència a un diari digital econòmic.

D’altra banda, també ha transcendit que la Guàrdia Civil, en un informe remès a Aguirre, reflecteix una conversa de Madí en la qual assegura que, com a membre de Foment del Treball, va reunir-se en petit comitè amb Iván Redondo, ara excap de gabinet del president Pedro Sánchez, i que Redondo els va avançar com seria el repartiment dels fons europeus contra la crisi de la pandèmia.

(Visited 255 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari