El govern català dona per fet que el toc de queda podria arribar a l’agost

S'espera l'autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en cas contrari, no hi ha pla B

La situació epidemiològica és “pèssima” i costarà frenar la corba de contagis. Per això, amb el toc de queda que vol aplicar el Govern des d’aquest cap de setmana per a set dies a 161 municipis segurament no n’hi haurà prou i haurà de prorrogar-se com a mínim un parell de vegades, així ho ha reconegut aquest matí la portaveu, Patrícia Plaja.

El Govern ha traslladat aquest migdia la petició d’establir un confinament nocturn entre la 1h i les 6h al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que haurà de prendre una decisió entre avui i demà. L’executiu confia que la justícia avali la mesura i es pugui instaurar un toc de queda a partir del cap de setmana per mirar de frenar la pandèmia, que continua disparada a Catalunya.

Plaja ha assenyalat que no hi ha pla B, no s’ha preparat una alternativa per si els jutges no accepten aquest confinament nocturn. Es confia que ho facin perquè és “per reduir els casos i salvar vides”, ha dit.

La mesura afecta finalment 161 municipis, tres més que ahir: Altafulla, Caldes d’Estrac i Santa Cristina d’Aro. La xifra final de municipis afectats pel toc de queda serà la que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un cop es rebi l’aval del TSJC. Per tant, no es descarta que augmenti aquesta llista. Els canvis es faran cada set dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.