El gerent de la XAL es va acomiadar conscient que hi deixava molta gent que aplaudiria la seva marxa

“Segur que molts de la casa i de fora se n’alegraran i brindaran, tant se me’n fot”, va escriure en un whatsapp farcit de faltes d’ortografia

Xavier Escriba, ex-gerent de la XAL, mostra la seva papereta de vot de JxCat a les eleccions del 14 de febrer

Xavier Escribà, que durant vuit anys ha estat gerent de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, es va acomiadar d’aquest ens conscient que hi deixava moltes persones crítiques amb la seva gestió. En un missatge de whatsapp que va enviar l’1 de juliol als directors de les televisions adherides a la XAL va escriure: “Segur que molts de la casa i de fora se n’alegraran i brindaran, tant se me’n fot, va amb el càrrec”.

Escribà aspirava a quedar-se a la XAL en un altre càrrec que es va crear específicament per ell: Cap de l’àrea d’Economia i Gestió dels Serveis Generals a la Xarxa Audiovisual Local SL. Era un lloc de treball que, per les condicions que requeria, era evident que estava pensat per ell, però la convocatòria del concurs per ocupar-lo va ser denunciada a l’Oficina Antifrau i això va forçar la decisió d’Escribà de marxar de la XAL. Es tractava d’una plaça d’una àrea que no existia a l’actual organigrama. A les bases de la convocatòria s’especificaven les condicions que havia de complir aquest nou “cap de servei” i eren extremadament concretes.

En una primera fase d’acceptació de currículums de possibles candidats es fixava com a un dels mèrits principals el “temps de serveis efectius prestats a la XAL en llocs relacionats amb la gerència, direcció, planificació econòmica i/o contractació i/o similars”. Per aquest apartat un candidat podia aconseguir fins a 30 punts. Només passaven aquesta primera fase els candidats que superessin els 25 punts. Els que aconseguissin superar el primer tall havien de presentar una memòria “del que consideri millor projecte de gestió, planificació econòmica, millora empresarial i/o similar relacionat amb els àmbits a desenvolupar en el lloc a cobrir”. Una prova perfecte per qui ha estat en la direcció de l’empresa els darrers vuit anys.

Tot el procés, a més a més, estaria supervisat per un tribunal avaluador integrat per un representant de la Diputació, el cap de l’àrea d’estratègia de la XAL (de l’actual equip de direcció del qual n’ha format part Escribà), un responsable dels serveis jurídics i el cap de recursos humans de la XAL (que, segons l’organigrama, és un subordinat de l’actual gerent). L’única possibilitat que hi havia que Xavier Escribà no obtingués el càrrec és que no es presentés. Tenia temps fins el dia 27 de maig. L’altre possibilitat, que ni la XAL ni Escribà havien contemplat, era la denúncia de la creació del càrrec a l’Oficina Antifrau.

Escribà es refereix a aquesta denúncia a l’Oficina Antifrau al seu missatge als directors. En parlar de les causes de la seva marxa escriu: “Questions polítiques, administratives, pseudo judicials etc, que no venen al cas…han precipitat la noticia i difícilment hi ha volta enrere”. I en el correu electrònic que va enviar als treballadors de la XAL s’acomiadava dient: “Disculpeu que no m’hagi adreçat individualment a cada un de vosaltres, però la burocràcia administrativa ha accelerat aquest comiat”.

Se’n va anar, doncs, enfadat, abans del que ell volia i conscient que s’havia guanyat moltes enemistats a la XAL. Però, pel que va dir als directors de les televisions adherides, tan se li enfotia. El missatge de whatsapp amb què Escribà, militant de JxCat, es va acomiadar d’ells tenia tretze línies i deu faltes d’ortografia catalana, entre elles el seu cognom mal accentuat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.